Hava Durumu

Benim annem, senin annen…

Yazının Giriş Tarihi: 07.05.2016 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 08:20
Rahmetli Can Yücel anneme şiir yazacak kadar şair değilim dedikten sonra ben nasıl olur da seni yazabilirim anne? Seni yazmak inan ki çok zor. Sen farklısın. Zaten bize de her zaman farklı masallar anlatırdın sen. Anlattığın masalların konusu da ,başrolü de hep  değişirdi. Masallarındaki çocukların adı bazen Ayşecik olurdu bazen de Mehmetçik ama masalın sonu hiç değişmez,masal kahramanı çocuk illa ki mutlu olurdu. Sen bize mutluluğu masallarınla öğrettin annem.
Kapına geleni asla boş çevirmemenden, vermenin almadan daha yüce olduğunu da öğrendim senden.
Çocuklara yasak koymak yerine yasakların önüne set olmayı da sen öğrettin bana.Hayatım boyunca senin  kavga ettiğini bırak   tartıştığını bile görmedim.Bana asaletin isimde değil hayattaki duruşta yattığını böyle öğrettin mesela.
Yemek masasındaki muşambanın veya salondaki halının altına sakladığın paraların zor zamanda nasıl kıymet bulduğunu,ayrıca saklamak ve gizlemek arasındaki o ipince çizgiyi de öğrettin bana. Zaten senin hiç gizlin yoktu ki sadece saklardın. Hatta bazen fazla saklardın.Bayramda bana alınan o kırmızı kazağı hatırlıyorsun değil mi? Onu öyle bir saklamıştın ki tam üç yıl sonra bulabilmiştik.Ablamın sarı çorapları ise hala bir muamma.
Sen sadece eşyaları değil, üzüntünü de saklardın, yorgunluğunu da.On çocuk büyütüp de bir gün yorgunum demedin. Daha sana ne diyeyim?
Hem kendinle hem de hayatla dalga geçebilmene hep imrendim.
Eğer okusaydım kesin başbakan olurdum derken ki muzip gülüşünü hala  hatırlıyorum. Bize makamların geçici ama ahlakın daimi olduğunu  bir insan olarak  öğrettin. 
Ama börek yapmayı maalesef öğretemedin  bana. Hala Arnavut böreğini senin gibi yapamıyorum,haberin ola. Senin böreğinin tadı bir başka.
Annem,ben senden en çok şartsız sevmeyi öğrendim aslında. Bir de gittin gideli özlemeyi ama özlemeye rağmen yine de yaşamayı,yaşarken de hep gülebilmeyi. Bizi daima cennetten izlediğini biliyorum. Çünkü sen annesin, bizden asla vazgeçmezsin. Anlattıklarım size hiç yabancı gelmedi,değil mi? Çünkü sizin anneniz de aynı benim annem gibi harika biri.O nedenle annenize tek  özel gününde mutfak robotu almak yerine aşkınızı anlatan daha özel bir hediye vermenizi diliyorum.(Sonuçta ben de bir anneyim.En azından kendi adıma önlemimi şimdiden almak istedim.) Bursa Hakimiyet ailesindeki ilk yazımı tüm harika annelere armağan ediyorum. Anneler gününüz şimdiden kutlu olsun. Bir iletişimci olarak bundan böyle tam da bu köşede her cumartesi sizlerleyim.
Haftaya bir arada olana kadar iletişimde kalın ,sevgiyle kalın.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.