Hava Durumu

Önce kendini bil

Yazının Giriş Tarihi: 21.05.2016 07:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 07:01
Sevgili okuyucular,ki sevgili okuyucu derken boşuna demiyorum. Çünkü siz bir gazete okuyucususunuz ve bu memlekette artık sizden çok az kaldı.Sırf bu nedenden dolayı , bilesiniz ki size olan hürmetim  bir kat daha artıyor.Son dönemlerin moda deyimi ile ifade etmem gerekirse ''Büyüksün okuyucu''.. 

5N1K 'yı mutlaka  duymuşsunuzdur.Bu klasik bir haber aktarma tekniğidir.Ne,ne zaman,nerede,nasıl,neden ve son olarak kim sorularından oluşur.Tüm bu sorulara anlamlı bir cevap verdiğinizde anlattıklarınız veya yaptıklarınız  anlaşılır bir boyut kazanır. Ancak son dönemlerde bu altı nadide soru içerisinde bir tanesi var ki açık ara farkla diğer soruları geride bırakıyor.
 
”Sen benim KİM olduğumu biliyor musun?” sorusu.

İşte bütün haber verme tekniklerini bir anda altüst eden o muhteşem soru bu. Öncelikle insanların birdenbire  kendilerini bu kadar önemli, bu kadar değerli hatta bu kadar eşsiz hissetmelerini anlamlandıramadığımı belirtmek isterim. Maşallah hiç kimse kendine toz kondurmuyor. Hayır kendine toz kondurmamalarını anlayacağım da çevrelerine durmadan çamur atma kısmı yok mu ,işte bunu bir türlü anlayamıyorum.

Gerçekten merak ettim aslında , sen kimsin yahu? Açıkça söylemem gerekirse ben seni bilmem ama kendimi  bilirim.Dışarıdan bakıldığında sade vatandaş gibi görünsem de aslında sadece vatandaşım.Zaten vatandaşın sadesi, üzümlüsü, kakaolusu mu var ki ben hop diye sade sınıfına gireyim.

Ayrıca unutanlar için küçük bir hatırlatma yapmak isterim.Hepimiz sadece vatandaşız.O halde benim kim olduğumun bilinmesine ihtiyaç yok aslında.Asıl mesele kim olduğumun bilinmesi değil, bu vatana ne kattığım,ne zaman kattığım,nerede kattığım,nasıl kattığım ve neden kattığımdır öyle değil mi?Zaten tüm bu sorular cevap bulunca kim olduğumu herkes ben sormadan merak edip bulacaktır.

O yüzden sen kendini bil yeter.İşe gerçekten yarıyorsan eğer senin kim olduğun zaten sen istemesen de bilinecektir.
Yüce Mevlana'nın dediği gibi “Yarabbi! Bildir de ben beni bileyim.

Beni bilen ben ile kendime geleyim.Benim bensizliğim ile ben seni bileyim.Seni bilmeyen beni ben neyleyeyim.” Bu muhteşem dörtlük üzerine ben daha da ne diyeyim? O halde haftaya tekrar bir arada olana kadar her zamanki gibi iletişimde kalın,sevgiyle kalın.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.