Hava Durumu

Uygun profil

Yazının Giriş Tarihi: 14.05.2016 13:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 13:33
Farkındaysanız  ülkemizde haftalardır  uygun başbakan profili tartışılıp duruyor. Açıkçası herkes uygun profil kim diye merak ediyor. Hatta “Basbakankimolsun.com “diye bir site bile var.Adeta New York  borsası gibi sonuçlar anbean  değişiyor ama zihinlerdeki o soru hala cevap bulamıyor.Başbakan kim olsun?İşte en  çok merak edilen bu sorunun cevabını birazdan açıklayacağım..Az sonra.
İsterseniz  önce adaylara bir göz atalım.Dikkatli bakınca adayların ortak pek çok noktası olduğunu görürsünüz.Mesela adayların tümü erkek. ( ki bu durum hiç şaşırtıcı değil) .Mesela hepsi bıyıklı (ki hepsi erkek olduğu için bu durum da şaşırtıcı değil) ve hiçbiri başbakanlık görevine açıkça talip olduğunu dillendirmiyor. (ki bu durum  gerçekten çok  şaşırtıcı). 
Bu öyle ilginç bir yarış ki kimse yarışmıyor.Ben  başbakan olmak istiyorum ,gönüllüyüm,bu işi kotarabilirim demiyor.Kimse vaatlerde bulunmuyor.Dolayısıyla ortaya  ”İstemem yan cebime koy “ gibi bir durum çıkıyor. 
Artık hazırsanız , açıklıyorum.Aranan uygun profil  benim.Evet yanlış duymadınız.Başbakanlık görevine   resmen  kimse talip değilse, vallahi ben bayağı talibim bu işe.Ayrıca başbakan olmaya da pek hevesliyim.Nihayetinde iletişimciyim. Benim vaatlerim bile hazır. Mesela   komşu  ülkelerle  olan bütün  küslükleri kesinlikle  üç vakte kalmaz  bitiririm. Ayrıca size sözüm olsun ki her hafta mecliste meditasyon günleri  de düzenletirim.Böylece meclisimiz  mesire yeri gibi  huzur dolu bir yer olur. Meclis lokantasına da el atarım tabii. Etli yaprak dolmasına öyle 2 lira değil en az 10 lira değer biçerim ve kadınlara istihdam yaratan şirketlere mutlaka  vergi avantajı sunarım.Hatta  insanlar her yere daha hızlı ulaşsın diye  daha uzun ve daha çok metro yolu bile yaparım.Yol demişken aklıma geliverdi birden.
Bütün yollar Roma'ya çıkar sözünü  duymuşsunuzdur değil mi? Bahsi geçen Roma İtalya'nın başkenti  değil Bizans İmparatorluğu’nun başkenti olan Yeni Roma'dır .Yeni Roma  denilen yer ise  bizim yedi tepeli  şehrimiz olan  güzel  İstanbul 'dur aslında. Bu söz,  hangi yoldan giderseniz gidin bütün yollar sizi mutlaka dünyanın merkezi  olarak kabul edilen  Roma'ya ulaştırır anlamında söylenmiştir.
Ben başbakan olur muyum,bilemem.Uygun profil kimdir bunu da  bilemem.Uygun profil uygun bir başbakan olur mu hiç  bilemem  ama  her yol  Roma' ya çıkar mı diye sorarsanız .Size kesinlikle evet derim.
Haftaya cumartesi yeniden  bir arada olana kadar  daima  iletişimde kalın sevgiyle kalın.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.