Hava Durumu

“% 100 tanınan başkanım!”

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2014 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2014 08:29
Bu sözler…            
Bursa’nın ilçesini yönetmek için siyasi partisinin önseçim sandığından aday olarak çıkan ve halk tarafından da göreve getirilen belediye başkanından duyduk.
Yerel Bakış buluşmasıyla…
AS TV’de, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı konuk ettik.
Canlı yayın sonrası…
Sohbet ettik.
Daha önce…
Duymuştuk.
Kendisine, “Mudanya’nın Tayyip’i”, “İlklerin Başkan’ı” ve “Mudanya’nın 4. Murat’ı” diye lakaplar takıldığını, bir kez daha tebessümle konuşuyorduk.
Hizmeti, kuralı, düzeni ve adaleti gözettiği gerekçesiyle yakıştırılan lakapları eleştirmiyor, ancak en çok “İlklerin Başkanı” denilmiş olmasından, özel memnuniyet duyuyordu.
Bir an…
Cep telefonumuza iletilen bir mesajda, Türkyılmaz’ın dönemine yönelik eleştirel sözleri okuduk. Halkın desteği ve hizmetler açısından, tartışma ortaya konuluyordu.
Türkyılmaz’la paylaşınca…
Canlı yayında, “Reklam yapıyor” gerekçesiyle söylemek istemediği bir anketin sonucunu, bizimle hemen paylaşma gereği görüyordu.
Öncelikle…
Tanınırlığı vurguladı.
“%100 tanınan başkanım!”
CHP örgütünde desteklenen ve ön seçim sandığından belediye başkan adayı olarak çıkan Türkyılmaz, seçilip görevindeki ilk 6 ayının sonunda da, tam tanınırlığa dikkati çekiyordu.
Başlıca verileri anlattı.
Halktan kendisine desteğin % 85.7 ve oy vereceğini söyleyenlerin de % 81 olduğunu vurguluyor. Farklı siyasi partiye oy vereceklerin oranının, % 19 olduğunu vurguluyor.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin aday çıkardığı ve koalisyon desteği sağladığı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, ilçede % 60 desteklendiğini dikkate alırsak…
Ankete göre…
Siyaset üstü destek ve memnuniyet var!
Türkyılmaz, halkla iletişimde, belediyelere gelen halkın memnuniyeti, doğruluk ve şeffaflık açısından, diğer siyasi partilerde de olumlu düşünceler yarattı.

Büyükşehir’den yeni bir ilk daha…

Bursa gibi çok önemli ve büyük kentin, uluslararası organizasyonlara ve özellikle sportif buluşmalara ev sahipliği yapabilmesi gerektiğini söylüyoruz.
Olamıyoruz.
Bursa’nın yerel yönetimince ortaya konulan özgüven ve hedeflere rağmen, yerel yönetimi dışında kent lobisi, imaj mücadelesi ve kenetlenebilmesini başaramıyoruz.
Bu sütunlarla…
Yerelden marka yaratabilmeyi vurguluyoruz.
Dün ve bugün…
Voleybolda Dünya Ligi’nin erkekler grup maçlarının yapıldığı Bursa’da, Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nün ev sahipliğiyle Uluslararası Cengiz Göllü Voleybol Turnuvası yapıldı.
Nilüfer’deki 5 bin seyircili voleybol salonuna adı verilen Türkiye voleybolunun başarılı isminin adına düzenlenen özel organizasyona, Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan ve Sırbistan katıldı.
İlerisi için…
Farklı, özel organizasyonlar hedefleniyor.

Denetim şart!

Gençosman Kavşağı kilitleniyor.
Minibüsler, karmaşa yaratıyor.
Bazıları…
Sorun yaratıyor.
Tüm esnaf, sorun oluyor.
İdari yargı kararıyla durak uygulamasına dönülmesi, hak arayışı ve sonucunu getirebilir, ancak böyle bir karar da, çıktığından beri tartışılıyor.
Taşıt ve yaya dolaşımının en çok olduğu kavşağın başında gelen Gençosman Kavşağı, Kent Meydanı ve tramvay seferlerinin de yanında bulunuyor.
Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne tramvay bağlantısı, kavşak üzerinden yapılacak. 
Minibüsler kaldırılacak!. 
O vakte kadar…
Trafik güvenliği açısından…
Mobil ve sabit denetim gerekiyor.
Denetimin gereği olarak…
Düzeni bozana, cezai işlem de gerekiyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.