Hava Durumu

250 milyon ABD Doları’nı, Bursa böyle kazanır mı?

Yazının Giriş Tarihi: 10.12.2014 06:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.12.2014 06:57
Mimarlar Odası’nın gelecek yıl düzenleyeceği Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi’nin tanıtımında, Bursa’dan bir fuarcılık firmasının görev üstlendiğini öğrendik.
Yıllardır…
Bursa’nın Uluslararası Fuar Merkezi’ni işleten TÜYAP’ı biliyoruz, ancak başka kent merkezli bu firmayı değil, bu kentte kurulan Erexpo Fuarcılık’ı bilgi edinmiş olduk.
Erexpo Fuarcılık Genel Müdürü Erdal Usta’yla sohbetimiz oldu. Bursa’nın fuarcılık sektöründeki durumunu ve yerele ilişkin öngörülerini sorduk.
Çarpıcı ve iddialı konuştu.
Dinleyince…
Şaşkınlığımızı vurguladık.
Geçen yıl kurulduklarını, ancak ilk fuarı Bursa veya başka kentte değil, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlediklerini, ardından geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te bulunduklarını anlattı.
Organizasyon ve deneyimin ilk adresi için yurtdışı seçilirken, ardından Türkiye’nin doğusuna açılan kentte, mobilya fuarı düzenlenmişti.
Usta,  “Artık, Bursa’da da varız” diyor.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin ev sahipliğinde     1-4 Ekim 2015 tarihlerinde yapılacak organizasyon için çok heyecanlı olduklarını ve çalışmalara başladıklarını söylüyor.
Sözlerinin devamı…
İddiayı ortaya koyuyor.
Fuarcılık sektörüyle…
Bursa’nın, hak ettiği konumda olmadığını ve olması gereken payı alamadığını belirtiyor. TÜYAP’ın yıllardır faaliyet gösterdiği Bursa’da sektörü yürütemediğini ve taşıyamadığını vurguladı.
Usta’nın,  İstanbul’da TÜYAP’ın faaliyetlerinde daha önce yönetsel görev yürüttüğünü öğrendik. Çok başlıklı deneyim ve öngörü gündeme geliyordu.
Usta, Bursa’da 250 bin metrekare gibi komplike yeni fuarcılık merkezine ihtiyaç olduğunu ve gerçekleşmesi durumunda, İstanbul’un yanında, kendisini göstermiş olacağını düşünüyor.
Bugün için…
Bursa’da, farklı sektörlerden 17 fuar yapılabileceğini ve kente 250 milyon ABD Doların kazandırabilecek sektörel hacim bulunduğunu ifade ediyor.
Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın da yer alacağı oluşumla Bursa’nın fuarcılığı için yatırımı üstlenmeye hazır olduklarına dikkati çekiyor.
Fuarcılığın, tek firmayla gelişemeyeceğini savundu. 
Son sözü...
 “Rekabet, pazarlama gücünü artıracak. Kentin ve fuarlarının imajı güçlenecek. Hizmet kalitesi artacaktır.” 

“Merinos” parlıyor!

Büyükşehir Belediyesi’nin Merinos Parkı, içerisindeki Atatürk ve Kongre Kültür Merkezi’yle  günlük hayatın vazgeçilmezi ve kentin prestiji oldu.
Ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapılıyor. Kaleme alan gazeteci olarak, hizmeti ve memnuniyeti biliyoruz.
Eldeki koşullara göre…
Kongre turizmine adaptasyon için çalışmalar ve fuarcılık uygulamaları, Bursa’nın hedefine yol alması için kilometre taşları olarak görüyoruz.
Bu ay yapılan Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması ile Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali, katılımcıları daha da mennun eden deneyime ulaştı.
Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin, yıllar sonra Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi için Merinos’u adres seçmiş olması da, karşılıklı kazanım olmuştur.
Bu arada 
Büyükşehir Belediyesi’nde başkan danışmanlığı ve Bursa Kent Konseyi’nde başkanlığı yürüten Semih Pala, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin genel koordinatürlüğünü de yapıyor.
Masası da kalabalık oluyor!


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.