Hava Durumu

3 Oda’da ‘sürpriz’ gelişmeler!

Yazının Giriş Tarihi: 29.01.2016 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.01.2016 07:33
Bursa’da, önceki yönetim dönemleriyle gündeme damgasını vuran başlıca 3 meslek odasında, kongre süreçleriyle sürpriz gelişmeler yaşandı.
Başkanlara, ‘değişim’ gündemde!
İnşaat Mühendisleri Odası’na başkanlığıyla kendisinden çok söz ettiren Necati Şahin’in mimar oğlu, başkanlık rekabetine girdi.
Ömer Faruk Şahin, farklı görüşlere sahip çalışma e-
kibinden oluşumla ‘Mimarlıkta Değişim Hareketi’ yürütüyor.
Kente sorumluluğu da önemseyen, deneyimli, ilkeli ve idealist bir başkanlık dönemi için genç üyelerden, ağabeylere kadar, iletişim kuruyor. 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görev yapan ve Şehir Plancıları Odası’na başkanlığıyla dinamik ve cesur yönetimde bulunan Füsun Uyanık, dönüyor.
‘Demir Lady’ olarak tanınan Uyanık, yeni dönem için başkan adaylığını ilan e-
derken, “Mesleğimize ve şehrimize sahip çıkabilme” vurgusu yapılıyor.
Mevcut başkan Hakan Karademir, Uyanık’ın döneminde yönetimindeydi. Şimdi, Uyanık’ın adaylığına ait listede, aday yönetimin üyeleri arasında gösteriliyor. 
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nde, Yıldırım ve Gürsu’da belediye başkan yardımcılıkları ve deneyimli ağabey konumuyla bilinen Maksut Kaya, adaylık çalışmalarını
hızlandırdı.
Kaya, Necati Şahin ve ardından mevcut Basri Akyıldız’ın başkan çıkaran ‘Çalışma Grubu’ adayı olarak, sahaya çıktı. ‘Ağabeyler’ grubu da destekliyor.

Şimşek ‘yeniden’ aday


Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, dün ‘Bursa Genç Mimarlar Platformu‘ olarak, ‘yeniden’ adaylığını duyurdu.
Listesinde, Üzeyir Güven, Zümre İlgün Selçuk, Zuhal Aslı Saka, İlke Çalışkan, Seyhun Öner, Serhat Sarğın, Yedek Adayları; Deniz Ildız Öner, Mustafa Köse, Can Şahin, Rıdvan Emre Öztürk, Hakan Topcu, Mustafa Sağlık ve Bihter Görüşen bulunuyor.

Uyanık da, listesini açıkladı


Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi’nde, başkanlığa dönebilme yoluna çıkan Füsun Uyanık da, dün adaylığını açıkladı.
İlke ve hedefler vurgulandı.
Aday listesinde, Hakan Karademir, Belinda Fatma Erişçi, Gülçin Tunç, Mehmet Fatih Koç, Necat Akın ve Sevilay Çetinkaya var.

TMMOB odalarında ‘kongre’ günleri


TMMOB’a bağlı meslek odalarında, kongre takvimi işliyor.
Başlıca meslek odaları olarak, Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nda 6-7 Şubat, İnşaat Mühendisleri Odası’nda 20-21 Şubat’ta, kongreler yapılacak. 
İkinci günler, sandık başına gidilecek.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.