Hava Durumu

3 siyasi partili gecede, Altepe’ye alkışlarla…

Yazının Giriş Tarihi: 19.11.2012 09:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.11.2012 09:42

İstanbul’da önceki gün yapılan 3. Büyük Rumeli Balkan Buluşması, özellikle TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımlarıyla siyaset üstü beraberliği sağladı.
İlginin çok büyük olduğu geleneksel buluşmasının yenisinde, yıllarca kendi kaderindeki Osmanlı eserlerine sahip çıktığı için Altepe’ye övgülerde bulunuldu.
Ülkesinde daha önce Tarihi Eserler Müzesi’nin müdürlüğünü yapan Makedonya Milletvekili Behuciddin Şahabi, Balkan coğrafyasındaki Osmanlı eserleri ve kültürünün yaşatılabilmesindeki çalışmaları nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.
Osmanlı eserlerinin artık ayağa kaldırıldığını belirten Şahabi, özellikle Altepe’nin rolü ve desteği sayesinde mümkün olabildiğini anlattı.
Soydaşların başkentini yöneten Altepe, kürsüden yaptığı konuşmasıyla büyük beğeni topladı. Bakan Şahin’in sonradan katılabildiği buluşmada, Akşener, Bağış ve Kılıçdaroğlu tarafından alkışlandı.
Halkın özel ilgisi, alkışlarıyla dikkati çekiyordu.
Altepe, yıllarca kendi kaderleriyle baş başa kalanlarından, yok olanlarına varıncaya kadar, hayırseverlerin sponsorluğuyla Osmanlı eserlerini yeniden ayağa kaldırdıklarını söyledi.
Halen çeşitli noktalardaki 24 yerin daha, halen şantiye durumunu da dile getirdi. Yanı sıra, kültürel ve sosyal çeşitli etkinliklerin yapıldığını da vurguladı.
Gönüllerin, canların bir olduğu Balkan coğrafyasındaki soydaşların, moral buldukları ve özellikle de, sahipsiz olmadıklarının gösterildiğini ifade etti.
Tarihine bakıldığında, Sadık Ahmet’leri, Yahya Kemal’leri ve Mustafa Kemal Atatürk’leri yetiştiren topraklara, Bursa’nın çok özel ilgisini ve sahiplenmişliğini vurguluyordu.
Balkanlar ile Türkiye arasında köprü oluşturan Tek Rumeli TV, buluşmayı da canlı yayınla ekranlara taşıdı.  Tek Rumeli TV Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Baykal, yayıncılık alanıyla özel misyon yürütüyor.
Önceki akşam…
Mutlu olduk ve gurur duyduk.
Bir ara…
Başkan Altepe’nin yanı sıra, Makedonya Milletvekili Behuciddin Şahabi ve Makedonya Ensar Yardımlaşma ve Kültür Derneği Genel Başkanı Süleyman Baki’yle telefon görüşmele-rimiz oldu.
Bir zamanların Komedi Dans Üçlüsü’nden “Rot Macit” olarak bilinen Macit Tunalı da, Altepe’yle İstanbul’daki programa katılmıştı. Kendisiyle de telefonla konuşurken, Bursa ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye özel ilgiden çok duygulanmıştı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.