Hava Durumu

5 yıla damgasını vuranlar!

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2013 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 08:14

Bursa'daki belediye başkanları, kendi düşünce, politika ve uygulamalarıyla 5 yıllık hizmet dönemini tamamlıyorlar.
Ama öyle, ama böyle…
5 yıla damga vuruldu!
Zaman akarken…
Kentin bugünü ve geleceği için muhalif siyasi partilerden çok, akademik meslek odalarının düşüncelerini ve adımlarını duyduk.
Kent geneli için…
Büyükşehir Belediye Meclisi, iktidardaki siyasi parti için icraatın ve temsilde yer alan diğer siyasi partiler için de denetim görevinin merkezidir.
Akademik meslek odalarının yürüttükleri sıcak takip ve seslilik, muhalif siyasi partilerin Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki temsili ve dışındaki kurumsal yürütmenin üzerinde gerçekleşti.
Ayrıca…
Muhalefet, demokrasi ve çok sesliliğinin, iletişim ve paylaşımının merkezi durumuna gelen sosyal medyada yer alamadı.
Bursa'da, sadece gazeteli yıllardaki faal, çok sesli ve etkin de olabilen siyasi muhalefet, günümüzde yaşanmıyor.
Muhalif siyaset boşluğu nedeniyle akademik meslek odalarının bu nedenle de daha çok ön planda gözüktüğünü ve böyle devam ettiğini görüyoruz.
CHP'nin hem yerel icraatı hem de kentin, halkın gündemini ne derece elinde tuttuğu ve MHP'nin varlığını ne derece ortaya koyduğu, tutanaklarla sabittir.
Özellikle…
İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası ve Bursa Tabip Odası, yerel yönetimin bazı önemli karar ve projelerine eleştiri ve davalarla gündem oluşturdular.
Belediye başkanları gibi, kentin bugünü ve geleceğinde rol oynayan meslek odaları; eleştirel politikalarıyla tepki çekerlerken, siyaset yapmakla da suçlandılar.
Önemli karar ve projeleri geçici veya tümüyle durduran itiraz davaları; en başta hukuki gerekçelere dayandırılıyordu. İdari, teknik, insani, çevresel ve tarımsal başlıklar öne sürülüyordu.
Muhalefetliği, gazetecilerden bekleyen siyasi düşünceler oluyor, siyaseti, siyasi partiler yapmalıdır ve ayrıca da yerel meclislerdeki temsilleriyle kendilerine düşen de malumdur.



Keskin'den ustalığına destek çağrısı…

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, görevine yeniden devam edebilme arzusunu, bugün yapılacak aday adaylığı başvurusuyla tescillendiriyor.
AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na gidecek olan Keskin, dün cep telefonlarına iletilen yazılı mesajıyla destek çağrısında bulundu.
Önümüzdeki hafta sonu, AK Parti'deki eğilim yoklaması açısından da önem taşıyan mesajında, öncelikle "İki dönemdir adaylığımı onaylayan; Başbakanımızı temsilen, Yıldırım Belediye Başkanlığını, temiz ve başarılıca sürdürmekteyim." diyor.
Ardından…
"Ustalık dönemime desteğini istiyorum." vurgusuyla da, "Beni sana, seni Allah'a (cc) emanet ediyorum." deniliyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.