Hava Durumu

“5” yıldızlı gerilim!

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2012 09:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2012 09:32

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın süreçle ilgili olarak, dün Bursa’da düzenlendiği sektörler buluşması, çok ilginç bir fotoğraf oluşturdu.
5 yıldızlı Almira Hotel’in çatısı altında, “5” yıldızlı gerilim yaşandı! Belediyeler ve yapı denetim bürolarından, büyük ilgi vardı.
Devlet, kent ve toplumun doğruları gerekçesiyle adını sıkça duyuran İnşaat Mühen-disleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, panelistler arasında yer aldı. Panelist bakanlık ve belediye başkanlarıyla da, bizzat karşı karşıya gelmiş oluyordu.
Şahin, kavram ve hedef olarak özel bir yasaya olumlu yaklaşıyordu, ancak yanlışlık ve eksiklikleriyle yürürlüğe girdiğini söylüyordu.
Tanınan süreden uzun konuşan Şahin, belediyeleri boy hedefi yapıyor ve sert eleştirilerde bulunuyordu. Böyle bir duruma, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’in belirgin rahatsızlığı görüldü.
Ayrıca…
Ovanın kuzeyindeki dağda, Toplu Konut İdaresi’yle büyük proje yürüten Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü de, sert eleştirilerle karşılaştı.
Şahin, dağın tepesine toplu konut yapmanın mantığını tartışmaya açarken, sadece yolunun yapılmasına 3 bin dolayında ağaç kesildiğini vurguladı.
İzleyiciler arasında bulunan Özcü, “Sayın Şahin’i severim. Sonsuz saygım vardır. Ancak konuşmamın başında bir sözü, hatırlatmak istiyorum. “ dedi.
Ardından…
“Kılavuzu karga olanın…” diye başlayan yaygın bir sözü, Şahin’e yanıt olarak aktardı. Şahin, kendisine sataşma gerekçesiyle yanıt vermek istedi, ancak bu arada Özcü, salonu terk etti.
Keskin’e söz sırası geldiğinde, öncelikle Şahin’e yanıt vermek istiyordu.
Beşiktaş’ın, her şeye karşıtlığı gerekçesiyle anılan ünlü taraftar grubunu örnekleyerek, Şahin’i eleştiriyordu ve “Çarşı, karşıtlığını gösteriyor.” diyordu.
Şahin’in eleştirilerine dayanak olarak gösterdiği fotoğraflara montaj yorumunda bulunurken, ayrıca “Bir kere de, güzel fotoğraflarımızdan gösterin. Üzere, ölü toprağı serpiyorsunuz.” şeklinde konuşuyordu.
Panelistlerin arka fonunda, kentsel dönüşüm yasasından önce tartışılmaya başlanan Doğanbey uygulamasıyla günün fotoğrafı tamamlanıyordu.
Doğanbey projesinin gölgesindeki konuşmasıyla öncelikle bu projeye odaklanan Şahin, ibret alınacak kentsel dönüşüm yorumuyla da dikkati çekiyordu.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar’ın sunumu, kentin afet riski ve çalışmalarını ele aldı. Şahin’in açıklamalarını da eleştirdi. Şahin de, karşı eleştirisini dile getirdi.
Bu arada…
Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, kentsel dönüşüm çalışmalarında sosyo- ekonomik ve mimari unsur politikalarının gereğini, önemini ve beklentisini, yeniden gündeme getirdi.
Geçen hafta sonunda Bursa’daki panele katılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mekânsal Stratejiler ve Çevre Düzeni Planları Dairesi Başkanı Sedat Yılmaz’a da aynı soruyu soran Kaya, dün daha üst yetkiliden de umduğu yanıtı alamadı.
Son söz…
Bursa, kamusal ve demokrasi çerçevesiyle tartışmaları yapabilen olarak, özel ve farklı kent olduğunu bir kez daha ortaya koymuş oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.