Hava Durumu

Adalet için Bursa’da “Türkiye” buluşmasıyla sivil hareket!

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2015 06:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2015 06:57
Adalet için…
Hukukçular meydana iniyor!
Yer, Bursa!.
Başlatılacak yürüyüşle…
İstikamet, İzmir!
Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz’ü konuk ettiğimizde, 5 Nisan’da “Türkiye adaletini arıyor” eylemi düzenleyeceklerini söylüyordu.
Türkiye Barolar Birliği’yle beraber, Hakimler ve Savcılar Birliği ile Hukukçu Akademisyenler gibi başlıca hukuk yapılarının temsilleri ifade ediliyor.
Hukukçuların meselesi ve buluşması da bir yana, Türkiye’nin meselesi olarak, “Halk Hareketi” yorumu yapılıyor.
Demiröz’ün söylediği…
“Bursa Barosu olarak, iktidara karşı eğilmeyen bir halk hareketi başlatılıyor. Türkiye’ye adaletin isteği, Türkiye buluşmasıyla kitlesel düzeyde ve yükses sesle ifade edilecek.” 
Yargının siyasallaştığını ve siyasi irade için yapılandırıldığından söz ederken, sistem, mevzuat ve hizmet koşullarındaki sorunları da gündeme getiriyor.
Adalet Bakanı görevini üstlenen bürokratın, Türkiye’de yargıya güvenin %20’lere düştüğünü ifade ettiğini anımsatarak, “İşte, mücadelemiz ve tepkimiz, bu durum için” diyor.
Türkiye Cumhuriyeti’nin “Hukuk Devleti” ilkesini yitirdiğini söyleyecek kadar da eleştirel konuşurken, “Türkiye adına, Türkiye’nin halk hareketi, Kent Meydanı’nda sesini haykıracak ve İzmir’e Adalet Yürüyüşü başlayacak” diyor.
Eylem programı için önemle de bir hassasiyetin altını çizerek, “Eylemimiz, herhangi bir ideoloji ve siyasi yönlendirme, taraflılık ve destek amacı taşımıyor. Barolarımız dışında, bayrak, flama ve slogana da izin verilmeyecek” açıklamasında bulunuyor.

SERVİS TAŞIMACILIĞINA , 500 “S” PLAKA DAHA…

Servis taşımacılığı için…
Yeni “S” plaka vermeye başlayan Büyükşehir Belediyesi, yeni bir karar ve süreçle 1000’in yanı sıra, 500 adet daha dağıtacak.
Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki ek kararın ardından, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ndeki karar da  tamamlandı.
Bir çalışmaya göre, 500-600 dolayında korsan servis aracı olduğu tahmin edilirken, bu durumu kontrol altına alma gerekçesiyle yeni plakaların arzı ve satışı yapılacak.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa Servis Aracı İşletmecileri ve Halk Otobüsçüleri Odası’yla görüşmeler de yürütüldü.
Yeni sürece göre…
Kendi bölgelerinde çalışmak kaydıyla Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer’i merkez kabul ederek 375, ayrıca Mudanya için 75 ve Gemlik için 50 plaka verilmesi öngörülüyor.

SAHİL İLÇELERİNE TRAMVAY…

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul’da düzenlenen Kent İçi Ulaşım Çalıştayı’nda, kentinde yürütülen tramvay proje politikasını anlattı.
Bilindiği üzere…
Atatürk Caddesi-Kent Meydanı uygulamasının yanı sıra, Yeşilyayla-Siteler hattı için de ihale hazırlığı yürütülüyor.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’in de katıldığı programda, yeni hatlara ilişkin bilgiler verildi.
Merkezden açılım, dikkati çekiyor.
Çekirge ve Dikkaldırım ile diğer bölgelerin çalışmaları da devam ederken, başka ilçelere yönelik olarak, sahil ilçeleri de programda bulunuyor.
İstanbul’dan 2 ilçeye müjdelerini ileterek, “Mudanya-Güzelyalı arasında da bir tramvay hattı projemiz var. Hem Gemlik hem de Mudanya’ya ayrı birer sistem kuruluyor” diyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.