Hava Durumu

“Adaylık” yarışıyla ilçeyi, “mesut” etmek istiyor!

Yazının Giriş Tarihi: 07.11.2013 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.11.2013 08:15

AK Parti’nin yerel seçimler için yürüttüğü süreç, sandık başına önümüzdeki haftalarda gidilecekmiş gibi, rüzgar estiriyor.
Belediye başkanlığı için….
Aday adaylığı başvurusunda bulunanlar, teşkilat içerisindeki tercih yoklamaları ve halka yönelik düzenli anket uygulamaları için koşuşturuyorlar.
İlçeler ve teşkilatları… Çarşı pazar… Mahalle turları… Kıraathane ve sivil toplum örgütlerine ziyaretler… Yoğun trafikte, medya da, başlıca durak…
Bursa’da Büyükşehir Belediyesi için kimin aday gösterileceği ve Bursa’nın 3 büyük ilçesi, sürecin ve meraklı bir heyecanın merkezini oluşturuyor.
Dün ise…
Mustafakemalpaşa’dan konuğumuz vardı.
İlçeye hizmette, dününden bugüne bulunduğu görev ve konumlarıyla önemli hizmetleri, katkıları bulunan biri olarak, Mesut enkoyuncu’nun paylaşımını dinledik.
İlçede, ticaret ve sanayi odasının, organize sanayi  bölgesinin, sanayici ve işadamları derneğinin kuruculuğu ve ilk başkanlıklarını yürütmüştü…
Ayrıca…
Meslek yüksekokulu kurulabilme sürecine imza atarken, sanayiden ticarete, eğitimden sağlığa, tarım ve spora varıncaya kadar, çeşitli girişim, katkı ve kazanımların odağında oldu.
Vaktiyle…
Adalet Partisi’nden siyasete atıldığını belirtiyor. DYP’nin ilçe başkanlığını da yaptığını ve bu görevi döneminde, il geneli içerisinde yüksek oy oranı elde edildiğini de vurguluyor.
Belediye başkanlığına aday gösterilebilme ve ardından seçilebilme arzusunu ifade eden Şenkoyuncu, proje ve hizmet vaatlerini açıkladı.
Bursa açısından…
Önemli bir ilçe olunmasına rağmen, altyapı başta olmak üzere, temel hizmetlerin bile yeterince verilemediğini, beklenti ve çözümlerin gerçekleşmediğini anlatıyordu.
Özellikle…
Şehirlerarası otobüs terminali, katlı otopark, turizme açılımla konaklama tesisleri, dinlenme tesisleri, yeni bir fakülte açılabilmesi, kültür merkezi,  arıtma tesisi, buzhane, hayvancılık organize sanayi bölgesi gibi, başlıca sıralamayı işitiyorduk.
İlçedeki sanayi oluşumuna rağmen, tarım ve hayvancılığı; potansiyeli ve gelişimini de önemserken, et ve süt ürünlerine ilişkin entegre tesisler ve yem üretimine ilişkin bir bölgeleşmeye özel yer veriyor.
Şimdi…
Mustafakemalpaşa’ya belediye başkanı olabilmek için AK Parti’de önce iç rekabete girdi, sonrasında, olası bir adaylıkla asıl yarışın içerisinde olmak istiyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.