Hava Durumu

Ağabeyli Bursa’nın bürokratik derdi sürüyor!

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2015 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2015 07:31
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin bağlı bulunduğu siyasi parti, hem kentin hem de ülkenin iktidarında bulunuyor.
Önceki genel seçimle…
Bursa’nın AK Parti camiası ve dolayısıyla kent için ağabey milletvekilliği güçlenirken, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın vedası ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun gelişini görüyoruz.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2014 yılına ait icraatının genel görüşmelerinde muhalefete yanıtlarını verirken, AK Parti’de öncelikle Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun düşünmesini gerektiren çarpıcı açıklamalar dinledik.
Çıkardığımız yorum…
AK Parti’nin, Bursa’ya olabildiğince ilgili olabilmesi, bu doğrultuda hizmetleri, kolaylık ve desteği sağlayabilmesi gerektiğidir.
Merkezi yönetim kurumlarının işbirliği ve kararlarıyla mümkün olabilecek hizmet düşünceleri ve uygulamaları, set çeken veya frenleyen durumlarla karşılaşmaya devam ediyor.
Uluabat Gölü’nü turizme açacak, sosyal hayatın bir parçası durumuna geçirecek büyük projenin, Ankara’dan onay için duraksadığını söylüyordu.
Bir uluslararası koruma esasları uygulaması olan RAMSAR Sözleşmesi’nin gerekçe gösterilmesine karşılık, merkezi yönetimle karşılıklı müzakere ve sonuçlandırma yürütülemediğini anlattı.
Uludağ’ın yamaçlarından geçirilmesi projelendirilen “Güney Çevre Yolu” uygulamasının da, bazı çevreler tarafından Ankara’ya şikâyet edildiğine değindi. Bölgesel koruma kurulunda, beklediğini vurguladı.
Ankara’dan proje ve para beklemediklerini bir kez daha ifade eden Altepe, yetki devri ve onay işleyişi gibi bürokratik isteklerini yeniden gündeme taşıdı.
Bu anlatılanlara karşılık, AK Parti Genel   Merkezi ve Bursa’yı temsil eden milletvekilleri ile yeni dönem açısından aday milletvekilleri için önem taşıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜME TEŞVİK, KARARA BAĞLANDI!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, kentsel dönüşümü teşvik gerekçesiyle daha önce duyurduğu ve diğer kentlere örnek olan uygulama, resmi karar altına alındı.
Müteahhitlerin ve yatırımcıları projelere çekebilmek için mevcut toplam inşaat alanına, kentsel dönüşüm projesinde % 50 artış getirilmesi, genel imar esasları arasına alındı.
Nilüfer ilçesinde, Nilüfer Sitesi’nin dönüşümünü öngören dosyanın görüşmelerinde, MHP tarafından bir açıklamada, “Söz konusu oransal artış, turizmi teşvik için turistik işletmelere meclis kararıyla tanınmıştı. Kentsel dönüşüme yapılan açıklamanın böyle bir kararı yok.” denildi.
MHP’nin sözcüsü İhsan Bilgili’nin gündeme getirdiği önerinin kabul edilmesiyle kentsel dönüşüme teşvik, meclis kararıyla genel idari uygulamalar arasına alınmış oldu.
Oturumda bulunmayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, okul, sağlık tesisleri, otopark ve yeşil alan ihtiyaçları ve sorunları oluşturacağı gerekçesiyle genel uygulamaya karşı çıkıyordu.
Bu duruma rağmen, oybirliğiyle geçti.

KADERİ DEĞİŞTİREN ONAY ÇIKTI!

Bursa’da ve Yenişehir’e uygulanması gündeme gelen Otomotiv Test Merkezi’nin yeri ve geleceğine ilişkin tartışmalar, birkaç yıldır gündemi meşgul ediyor.
Arsa spekülasyonları oluştu.
Kamulaştırma maliyetlerinin yüksekliği gerekçesiyle aynı ilçede farklı yer tercihe gidildiği de, bir süre önce sıcak gelişme olarak gündeme yansıdı.
Yer açıklanmıyordu.
Yanı sıra…
Projenin başka kente gitmesine karşı, süreci hızlandıran adımlar atılmak istenirken, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dün önemli bir karar daha alındı.
Başlanması için son aşama anlamına gelen alt ölçekli uygulama imar planı değişikliği, karara bağlandı.
Uygulama yeri, ilçeye 11 kilometre uzaklıkta ve Yenişehir Havalimanı’nın yakınında olup, köyden mahalleye dönüşen Çeltikçi, Çardak ve Koyunhisar tapulama alanlarında kalıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.