Hava Durumu

“Aile” meselesinde, devlet ne yapıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 19.08.2014 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.08.2014 08:05

Birkaç aydır…Bursa’da, çok konuşuluyor.
Suriyeliler’in gelişi.
Yanı sıra…
Bonzai tehdidi.
Dün…
Bursa Hakimiyet’in gündem değerlendirme toplantısında, bonzai denilen sentetik uyuşturucunun kullanımını konuştuk.
Yeni gelişmeyle…
Üzerlerinde bonzai bulundurdukları için gözaltına alınanlar… Bonzai kullandıkları için de hastaneye kaldırılanlar ve hayati durumları…
Malum…
Bursa’daki kullanımın boyutu, ulusal medyanın gündemine taşınmıştı. Şimdiye kadar cereyan eden 4 ölüm olayı da yaşanmıştı.
Durum vahim!
Bu arada…
Suriye’deki savaştan kaçanların tercih ettiği kentler arasında, Bursa da yer alıyor. Göçle gelenlerin onbinlerle ifade edildiği söyleniyor.
Bazı semtlerde, Suriyeliler’in kayıt dışı ve asgari ücretten daha ucuza çalıştırıldıkları veya ticarete atıldıklarına ilişkin durumlar da yaşanıyor.
Bu çifte mesele…
Birey, aile ve toplum meselesi!
Devlet ve hükümet olarak…
Sosyal politika!
Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü’nün neler yaptığını bilebilmek bir yana, adını bile nadir olarak duyuyoruz.
Çok önemli kurum!
Kuruluşu için de, böyle deniliyordu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü’nün internet sitesinde, başka kentteki görevinden sonra, yine Bursa’ya dönen bir il müdür yardımcısının gelişi için fotoğraflı olarak, “Sevinçle karşılandı ve bu güzel olayı kutlamak için pasta kesildi.” denildiğini okuduk.
Bonzai ve Suriyeli göçerler hakkında da, Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü’nce Bursa kamuoyuna açıklanması ve fotoğraflanması gerekenler olduğunu düşünüyoruz.

 

SOSYAL MEDYA, SORUMLULUK GEREKTİRİYOR!

 

İnternetin popüler sosyal medya mecraları Twitter ve Facebook, dünyanın dört tarafında olanları, düşünce ve söylenenleri önümüze getiriyor.
Muazzam iletişim gücü!
Böylesine küresel, üstelik bedava ve pratik iletişim ve paylaşım mecrasını, muhalif siyasi partilerin kurumsal işleyişinde göremediğimizi sıklıkla söylüyoruz.
Sosyal medya etkin, ancak kontrolü sorunlu bir özgürlüğe sahip olabilmesi nedeniyle de, sorumlu ve dikkatli olmak gerektiğini düşünüyoruz.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Deniz Otobüsleri’ne (BUDO) ait bir aracın önceki gün fırtınaya tutulması, haklılığımızı gösteren bir örnek oluşturdu.
Deniz otobüsü içerisinden…
Twitter’daki bazı durum paylaşımlarının, gerçekleri yansıtmadığı ve infiale neden olduğu gerekçeleriyle ana işletmeci Bursa Ulaşım A.Ş.’yi (BURULAŞ) kızdırdı.
Dava açılıyor.
“Gezi Parkı” olayları…
Yabancı bir ülkeden, köpekbalığı tarafından ısırılılan birini gösteren fotoğraf, “Üzerinden tank geçti” diyecek kadar ifadeyle paylaşılmıştı. Bursa’da ise, “TOMA’ların insanların üzerine sürüldüğü” ifadesiyle gerçek dışı bir paylaşıma da rastlamıştık.

 

2 MİLYONLUK SATIŞ!

 

Büyükşehir Belediyesi, lojmanlarını elden çıkarmak ve paraya dönüştürmek için yeni toplu satış ihaleleri düzenledi.
Lojmanların geneli, Osmangazi ilçesinde, Çekirge’nin kuzeyindeki Hüdavandigar ve Kükürtlü mahallelerinde bulunuyor.
Farklı semtler olarak…
Diğer bazı gayrimenkuller de, satışa çıkarıldı.
Çifte ihaleyle toplam 19 dairenin satışından asgari 2.1 milyon TL gelir hedefleniyor. İhaleler, 26 Ağutos ve 2 Eylül tarihlerinde yapılacak.
Lojmanların fiyatı, 90-140 bin TL arasında değişiyor.
Diğer gayrimenkuller arasında, Yıldırım’daki Akçağlayan Bahçeli Evleri’ndeki 172 metrekare yer için 210 bin TL, Tahtakale’deki 86 metrekare çatı arası için 40 bin TL ve Hamitler’deki TOKİ Konutları’nda 132 metrekare daire için 103 bin TL isteniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.