Hava Durumu

AK Parti adayı Dönmez, Avrupa sokaklarında

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2015 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2015 07:10
AK Parti’nin Bursa’daki milletvekili adaylarından Dr. Gürsel Dönmez’i birkaç gün önce Almanya’da önce Köln’de ve ardından Dortmund’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla seçim çalışmalarında gördüğümüzde şaşırmadık.

Siyaset bilimcisi… Avrupa’da bulunduğu yıllar… Çeşitli ülke ve kentlerle bağı… Önemli platformlarda yer alması… 
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’ne Avusturya’da başkanlık… Dış Türkler’le ilgili diplomatik görevleri ve Başbakanlık’a danışmanlığı…
Sosyal medyada, takip ediyoruz.
Avrupa-Bursa Hattı oluştu. 
Genel seçim süreciyle…
Gurbetçilerle beraberliğini, esnafa ziyaretlerini görürken,  “Köln caddelerinde, hem Avrupalı Türkler, hem Balkan Türkleri ve hem de Ulu Şehir Bursamızı temsilen ziyaretler yaptık.” diyor.
Dortmund’da, Başbakan Davutoğlu’yla aynı sahnede gurbetçiler de selamlanırken, “Yağmurlu havaya rağmen 13 bin kişilik salon Avrupalı Türkler için yetmedi. Binlercesi Başbakanı dışarıdan dinlediler.” ifadelerine yer veriyor.
Dün, kendisiyle konuştuk.
Bursa’ya yeniden döndüğünde, “Bize her yer Türkiye!” diyor ve çarpıcı bir örneklemeyle Almanya’yı anlatıyordu.
Milletvekili adaylığı…
Genel seçim çalışmaları ve Bursa’yı gurbet topraklarına da taşıyan Dönmez, önemli bir durum tespitini paylaşıyor.
Vurguladığı…
“Avrupa’dan fark edilen, düşünülen ve tanınan Bursa var. Unsurları, özellikleri, nitelikleri ve kattıklarıyla beraber, kentimizle gurur duymalıyız. “ 
Sözlerinin devamıyla…
“Milletvekili seçilirsem, Avrupa’daki insanımızı da, Avrupa’ya gelen insanımızı da, sanayici ve işadamlarımızı yalnız bırakmayacağız. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir sözünü beğeniyorum; ‘Bursa büyürse Türkiye büyür.’ ve üzerime düşeni yapacağım.”

BİLİMSEL BULUŞMAYA TURİZM FIRSATI

Bursa’nın ev sahipliğiyle yapılacak 3. Köprüler Viyadükler Sempozyumu’na, 350 dolayında katılımcı bekleniyor.
Konusu, bilim ve teknoloji olması nedeniyle belki lokal düşünce paylaşımı ve ortamı görülebilir, ancak hayatın kendisini oluşturuyor.
Mevcut Çevre Otoyolu’nda, viyadük bulunuyor. Yapımı süren yeni Çevre Otoyolu’ndaki viyadükler ve İstanbul’u ulaşımı 1.5 saate indirecek İzmit Köprülü Geçişi… Kentlere de, köprülü ve viyadüklü geçiş yapılıyor.
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız’ın dün açıkladığı sempozyuma ait program, kayıtlara geçecek bilim ve teknoloji buluşmalarına sahne olacak.
Dünyanın 2. büyüğü olacak İzmit Körfez Geçişi’nin tasarımcısı Dr. Khaled Mahmoud da, konuşmacılar arasında yer alıyor.
Tarihi ve kültürel kent turuyla…
Turizmde, fırsat değerlendirilecek.

KENTİN LALELİ LOGOSU VE SLOGANI, DUBAİ'DE

Dubai, hem çağdaş ve ötesi mimarisi hem de turizmiyle çok özel bir yere sahip ve şu günlerde kendi marka turizm fuarına ev sahipliği yapıyor.
Bursa’ya, Arap coğrafyasından özellikle Kuveyt, Dubai ve Suudi Arabistan’dan turist alabilmek için ülkeler arası işbirliği de yürütülüyor.
Yatırımcı gelişi de, önemseniyor.

Heyetle Dubai’de bulunan Vali Münir Karaloğlu’nun sosyal paylaşımında, laleli kent logosu ve “Ulu Şehir” sloganını taşıyan bayrağıyla bir Dubaili’nin fotoğrafını görüyorduk.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.