Hava Durumu

AK Parti’deki sandıktan, “önde” çıkanlar kimler?

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2013 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 08:22

Büyükşehir’lerde, başkan adaylıkları için teşkilat yönetim kademelerini sandığa götüren AK Parti, sonuçları ilan etmeyecek. En çok merak edilen…
Büyükşehir adaylığı!
Sandıkların açıldığına ilişkin olarak da, Bursa’da da duyumlardan söz ediliyor. Duyumlardaki oranlar, belki resmi duruma göre sapma gösterebilir, ancak sıralamanın aynılığı ortaya atılıyor.
Oransal duruma göre…
Aday yapılacakların istifa edecek olmaları nedeniyle adaylığı için resmi başvuru yapamayan ve bekleyen AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, mesajını teşkilatının sesiyle genel merkeze iletmiş oluyor.
Kendi belediye başkanı hakkında, bir siyasi partinin teşkilatı tarafından başarısız görüldüğü ve değişim istendiği görüşü, ortaya atılıyor. Yalçın’a desteğin, % 65 dolayında ve tek aday adayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin % 21 dolayında olduğu iddia ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik için teşkilat tarafından ismen yazma suretiyle % 12 dolayında oy çıktığı ileri sürülüyor.
Yalçın ile Altepe arasındaki mesafeli durum ve soğukluk, Altepe’nin aday adaylığı başvurusuyla il merkezinde görülüyordu.
Yönetimsel olarak, orada bulunmama, belediye başkanının etrafında olmama gibi görüntü vardı ve Yalçın da, kent dışındaydı.
Tercih yoklamasında da, Yalçın organize destek olduğu, gündeme de gelmiş bulunuyor. Teşkilatın başkanından yana taraflığı, belki olağan gelebilir, ancak her zaman pek kolay da olmaz.
Çelik, adaylıkta kendisini dışarıda tutan söylem ve görüntü içerisindeydi, ancak Altepe’den yana bir durum da konuşuluyordu. Altepe’nin oy durumu ve Çelik’in yine de yazılması, ortada…
Duyumlara göre…
3 büyük ilçede, ilginç tablo var!
Osmangazi ve Yıldırım için aday adaylığı başvurularını yapmayan 2 önemli isim, teşkilat tarafından ismen yazma suretiyle bu ilçelerde ilk sıraları elde ettiler.
Osmangazi’de, etkin eski ilçe başkanı Tahsin Kara ve Yıldırım’da Yalçın’ın yönetim kurulundan, yakın çalışma arkadaşı İsmail Hakkı Edebali, sandıktan çıktılar.
Tesadüf bu ya…
Genel merkezce sonuçları açıklanmayacağı belirtilen tercih yoklamalarından sonra, dün ve bugün aday adaylığı başvurusunu yapmış oluyorlar. Tercih yoklamasına aday adayı yokluğuyla girilen Nilüfer’de, İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız’ın da, ilk sırada yer aldığı söyleniyor. Genel merkezin ilke kararı gereği aday adaylığı istifasında bulunamıyor, ancak Yalçın gibi beklemede bulunuyor.
AK Parti Genel Merkezi, tercih yoklamasının bağlayıcı olmadığını ve ancak dikkate alınacak kriterler arasında göstermişti.
Uludağ Üniversitesi’nce dün törenle fahri doktora unvanı verilen Altepe, yeniden aday gösterilmenin bekleyişine devam ediyor.
Ayrıca…
Altepe’nin cephesinde, il başkanının, otoriterliğini ve tarafsızlığını yitirdiğine ilişkin olarak, çeşitli üst otorite kademelerine mesajlar götürüldüğü konuşuluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.