Hava Durumu

AK Parti’den Bursa’da“Büyükşehir” zirvesi!

Yazının Giriş Tarihi: 02.11.2014 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.11.2014 07:50
Yerel seçim ertesi… Büyük kentlerde, yeni dönem başladı.
İstanbul ve Kocaeli’nin ardından…
Diğer büyükşehir belediyeleri de, il sınırına dönüştürüldü.
Böylelikle…
Bursa da,  metropol oldu.
Yerel örnekle…
Büyükşehir Belediyesi’nin yönetim, bütçe ve yatırım politikaları yeniden yapılandırıldı. Kırsal kesim de, kentsel tanımın bir parçası oldu, ancak özel politika içerisinde tutuldu. Yeni ilçeler ve belediyelerinde, değişim kendisini gösterdi.
Ülke geneliyle…
Farklı değerlendirme ve tartışmalar oluyor.
Bursa’daki geçişte, sancı yaşanmadı.
Büyükşehir Belediyesi’nin eski sistemde kendisine bağlı bulunmayan ilçe, belde ve köylere hizmetler götürmesi, yeni dönem için deneyim ve başarılı sonuçlar elde edilmesini sağladı.
Bursa, büyük kentlerin yönetimi ve kentleşme politikası olarak, önümüzdeki günlerde çok önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapacak.
AK Parti’den…
Büyükşehir zirvesi!
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanları İstişare Toplantısı, 17 büyükşehir belediye başkanının katılımıyla 8-9 Kasım 2014 tarihlerinde yapılacak.
Daha öncesiyle…
Büyükşehir statüsündeki ilk kentlerin büyükşehir belediye başkanları davet edildiler. İl sınırına dönüşümle başlayan yeni dönemin değerlendirilmesi sağlanacak.
Bursa için…
Kentsel ve icraat tanıtımı yapılacak.
Ev sahibi konumundaki Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuk edilecek bakanlar ve AK Parti yöneticileri ile belediye başkanlarına kent turu düzenleyecek.
Haliyle…
Büyükşehir Belediyesi’nin prestij hizmet uygulamaları olan Tramvay ve teleferik, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ve yeni stadyumun inşaatı, geziyle tanıtılacak. 
AK Parti’nin organizasyonu olsa da…
Düzenleyici siyasi partinin hükümette olması ve büyük kentlerin genelini yönetmesi, kentleşme politikası, kentlerin bugünü ve geleceği, tabi oldukları yasal işleyişin değerlendirilmesi açısından önem taşıyor.

YILDIRIM HALKI,“YEŞİL TÜRBE'' DİYOR!

Yıldırım ve yerel yönetimini daha iyi şekilde anlatabilme gerekçesiyle yeni bir kurumsal logo çalışması başlatıldığını duyurmuştuk.
Sözü halka bırakan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçeyi anlatan ve simgeleyen unsurların neler olabileceğini sormak üzere, ilk aşamayı yürütüyor.

Kurumsal internet sitesinde, Yeşil Türbe, Cumalıkızık, kestane, Yeşil Camii, Yıldırım Külliyesi, Teleferik, Uludağ, Emirsultan’ı seçenekler arasında görürken, farklı düşünceler de soruluyor.
Anket, ilgi görüyor.
Son durumla…
Yeşil Türbe, birincil tercih görülüyor. 
Seçenekler arasından tercihte bulunanların % 50’si, ilk logoda kullanılan Yeşil Türbe’yi, Yıldırım’ı en iyi anlatabilecek unsur ve simge olarak niteliyor.
Emirsultan Külliyesi, % 19’la ikinci sırada bulunuyor.
Bursa’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan unsurlardan olan tarihi Cumalıkızık, açık ara gerilerde yer alıyor.
Anketin seyrinde, özellikle Yeşil Türbe’nin açık ara önde gideceğini ve böyle sonuçlanacağı, halk arasında tahmin olarak konuşuluyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.