Hava Durumu

AK Parti’den Bursa’da, Erdoğan’lı il kongresi!

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2015 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2015 08:31
AK Parti, buzlanan Bursa virajını döndü.    Dünkü kongreyle… İl Başkanı Cemalettin Torun, göreve devam ediyor.
Seçimlere geçilmemişken…
İktidar camiasının kentteki ağabeyi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, “Ankara’ya davet edilmişti. Kendisine, görev tevdi edildi.” demiş olması da, böylesine aşikardı.
AK Parti’nin camiası, kurucu genel başkanını lideri olarak görmeye devam ettiğini, bağlılığını ve vefasını, Bursa’da da gözler önüne serdi.
Divan başkanlığnı yürüten Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati’yle başlayan övgüler... AK Parti’den, “Dünyanın en önemli partisi” olarak söz edildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, “Recep Tayyip Erdoğan’la gurur duyu-yoruz.” diye konuştu.
Türk Bayrağı ve Atatürk portresiyle beraber genel başkanın portresinin yanı sıra, Cumhurbaşkanı portresine de yer verildi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gelişi iptal oldu ancak katılımın önemsendiği görüldü.
Teşkilattan sorumlu Soylu’nun kürsü performansı ve tribünlere getirdiği canlılıkla ilerisi için Bakanlık gibi anlamlar yükledik.
Arınç’ın konuşması, AK Parti’nin 3 kurucusundan biri olduğunu ve ağabeyliğini anımsatan, deneyimini ortaya koyan üslup ve sözler taşıyordu.
Yereldeki icraatı anlattı. Hizmet iddiasını vurguladı.
Soylu, sosyal medyadaki paylaşımıyla kongreyi “Mükkemmel” olarak yorumlarken, övgüsünü konuşmasına da taşıdı.  Arınça da, takdir ve teşekkürde bulundu.
Torun’un konuşması, farklı açılardan önemliydi.
Paralel yapı konusuyla…
Bursa’da ne yapılıp yapılamadığı tartışmalarına karşılık, “Paralel yapı örgütüyle mücadele edeceğiz. Biz, milli iradeden başka bir iradeyi tanımıyoruz.” diyordu.
Genç yaşıyla AK Parti İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan ve teşkilattan sorumlu Abdullah Duman’ı da, takdir ve övgüler alan kongrenin gizli kahramanı olarak yorumluyoruz.

Bursa AK Gençlik’ten,
Başbakan’a özel şarkı...


AK Parti’nin Bursa’daki il kongresinde, AK Parti İl Gençlik Kolları’nın yeni Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bir hediyesi de gündeme geldi.
Başbakan yoktu, ancak…
Haberini alacak ve teşekkür edecektir.
Davutoğlu için sözleri yazılan ve klibi hazırlanan şarkı dinletilirken, en başta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın duygulandığını ve gözlerinin dolduğunu gözlemledik.
İlahi ezgilerinin de uyarlandığı şarkının ilk sözlerinde, “Bir yiğit doğdu, Taşkent’te, ülkenin gururu oldu, her yerde.” deniliyor.
Akademisyenliğine atıfla son sözlerle de “O, gençliğin hocası. O, milletin gururu. Sensin Davutoğlu” ifadesi kullanılıyor.

Kongrenin 
renkli simaları…


AK Parti Bursa İl Kongresi’nde gözler, Bursa’ya yabancı olmayan, ancak tanınan 2 isme çevrildi. Protokol sıralarında, ilgi odağı oldular.
Bursa’da evi bulunan ve ülkesine gelişinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından kongreye davet edilen Kuveyt Evkâf Bakanı Vekili Adil El Fellah, Arap kıyafetiyle de meraklı bakışlar altındaydı.
Bursa’nın Küçükkumla sahil beldesinin sakinlerinden ünlü sinema sanatçısı Eşref Kolçak, partinin Gemlik’ten il delegesi olarak, yerini aldı.

İktidarda, tribünler susmadı!

Bursa’nın dört bir yanını aynı çatı altında toplayan AK Parti’nin kongresinde, ilçe teşkilatlarının tribünlerde kendilerini fark ettirebilme ve slogan yarışı vardı.
Yanı sıra…
Ortak sloganlar da, salonu çınlattı.
AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, konuşmasıyla genel ve yerel seçim ile referandum başarılarını anlatırken, kendisi için “Cemalettin Torun, Osmanlı’nın torunu” sloganı dikkati çekti.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.