Hava Durumu

AK Parti’den “silme” 17 Şubat operasyonu!

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2014 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2014 08:21

AK Parti, siyaset kurumu olarak “17 Aralık” operasyonuyla sarsılırken, dün de kendisi “17 Şubat” operasyonuyla şoka uğrattı.
Belediye meclis üyeliği için aday listeler dün teslim edilirken, Bursa’nın 3 büyük ilçesinde, adeta külliyen silme uygulandı.
En büyük şok, Yıldırım’da!
Yola devam etmeme kararı, Belediye Başkanı Özgen Keskin’in yanı sıra, mevcut meclis üyelerinin tümü için de geçerli oldu.
Yanı sıra…Osmangazi ve Nilüfer’deki durum da, Yıldırım’dan pek farksız sayılamaz. Mevcut üyelerden Osmangazi’de 4’ü ve Nilüfer’de 1’i, yeniden aday yapıldı.
Süreç takvimi işlerken…
AK Parti’de, belediye meclis üyelikleri için yeni dönem başlatılacağı ve büyük değişime gidileceği, birkaç gündür konuşuluyordu.
Nitekim…En büyük 3 ilçede, toplamda sadece 5 üyenin, görevine devam edebilme olasılığı bulunuyor.Yeniden adaylığı bekleyenler arasında, radikal büyük bir değişimle büyük hayal kırıklığı yaşanıyor.
AK Parti içerisinde şok etkisi yaratan ve muhalif siyasi partileri de şaşırtan durum, önceki dönem deneyimine yer verilmemesi anlamına da geliyor.
Hangi düşünce ve öngörülerle karara varıldığı, tartışmalara neden oldu ve merak uyandırdı.Karar verilirken…
Bazı düşüncelerin varlığı; muhakkak…
Meclisler, sandıktan çıkacak.
Şimdiden…
Belediyelere, ilçelere, üst meclise ve AK Parti’ye nasıl bir etki yapacağı ve nerelere neden olacağı, çok merak ediliyor.

BAŞKANLIĞA NİYET, MECLİSİNE KISMET…

İlçelere belediye başkanı olabilmek için ilk adımı atanlar, AK Parti’de meclis üyesi yapılmak istendi.
Büyükorhan, Gürsu, Karacabey, Kestel, Orhaneli, Orhangazi, Osmangazi ve Yenişehir’in ilk sıraları, böyle oluştu. Büyükşehir’in meclisine üyelikleri de gündeme geldi.

BAŞKANLIK HEDEFİNDEN, “13. SIRA” ADAYLIĞINA…

Önceki yerel seçimlerde SP’den adaylık süreci oluşan ve şansından söz edilen Ayhan Özbek, katılamama gelişmesiyle şaşırtmıştı. Yeni dönem için AK Parti’den belediye başkan aday adaylığı başvurusu bulunan Özbek, meclis üyesi adayı yapıldı.13. sıra!

“EN” POZİTİF, YILDIRIM...

AK Parti, en büyük 3 ilçedeki 127 belediye meclis üyeliğinden sadece 16’sı için bayan aday gösterdi.
Pozitif ayrımcılık öne sürülmüştü, ancak oransal olarak belirgin bir yansımanın olmadığı görüldü.En pozitif olunan Yıldırım’da 6 bayana, Osmangazi ve Nilüfer’de ise 5’er bayana yer verildi. İlk 20’deki adayların seçilebilme şansı yüksek ve garanti gibidir.. Yıldırım’da 5, Osmangazi’de 4 ve Nilüfer’de 4 bayanın adaylığı bulunuyor.

ÖN SIRALARA MERAK…

Meclis üyeliğine ilk sıradan adaylık ve seçilmek, ayrıca bir prestij ve avantaj anlamına geliyor. AK Parti de, sonuca yakın! Kapatılacak İl Genel Meclisi’nden Ercan Barutçuoğlu, Gemlik’in meclisine aday gösterildi. Mudanya’ya belediye başkan adayı yapılmayan ilçe eski başkanı Kadir Kahraman, ancak 2. sıraya konuldu.Batı Trakya Türkleri Dayanışma Dernekleri Bursa Şubesi’nin başkanlığını yürüten Şükrü Köse, Yıldırım’da 2. sıradan aday.Büyükorhan’a bağlı Kınık’ın Belediye Başkanı Osman Şahin, ilçeye belediye başkan adayı yapılmadı, ancak ilk sıradan meclise aday gösterildi.




 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.