Hava Durumu

AK Parti’li belediye başkanından, “temiz yönetim” mesajı!

Yazının Giriş Tarihi: 31.03.2015 06:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 06:49
1.yıldönümüyle…
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, dün düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyu önüne çıktı.
Konuşmasını yaparken…
Bir cümlesi, icraatın da ötesine geçti.
Sözlerine başlarken…
Şeffaflık ve mimari estetiğe önemi vurguluyor, en önemlisi de, “Hizmet ederken de, temiz kalacağız.” demesiyle dikkati çekiyordu.
Türk belediyeciliğinde ortaya atılan iddia, kuşku ve eleştirilere karşılık, Yıldırım Belediyesi’nde böyle bir durumun olamayacağı, olmayacağı mesajı verilmek isteniyordu.
Bu arada…
Türkiye’nin en büyük 2. spor kampusu, Bursa’da olacak. Yıldırım’a yapılacak proje, ilçeye prestij ve gurur katacak.
Ankara karayolunda, yeni adalet sarayının yapılmasından vazgeçilen 34 dönüm alanda, iddialı bir peyzaj çalışmasıyla beraber yüksek kapasiteli ve çok amaçlı salon, tenis kortu, yüzme havuzu, tematik parkların bulunacağını öğreniyoruz.
Çocuk ve gençleri kötü alışkanlıktan caydıracak, uyuşturucu bağımlılığı gibi toplumsal sorunlara eğitsel programlar, engellilere özel ünite ve sosyal tesis fonksiyonları uygulanacak.
Proje 25 milyon TL dolayında maliyet taşıyacak. İlçe belediyesi, ihaleyi yapacak. Merkezi yönetim de, destek sağlayacak.
Başkan Edebali, Yıldırım’a yeni ve modern çehre dönüşümü öngörürken, “Yıldırım’da çözülemeyecek hiçbir sorun yok.” diyebiliyor.

CHP’NİN LİSTESİ, BURSA VE TÜRKİYE Mİ?

Ana muhalefet CHP’nin Bursa’daki milletvekili adayları, tam demokrasi olarak tanımlanan yöntemle üyelerince belirlendi.
Her siyasi partinin listesi de, tartışmasız olmaz ve Bursa’nın meselesidir.
CHP listesi tartışılıyor.
Soydaş başkenti olarak bilinen Bursa’nın bu özelliğini, göç veren Balkan topraklarıyla bağlara yer verilmediğinden söz ediliyor.
Yanı sıra…
Hükümetin demokratik çözüm politikası ve adımlarına karşı çıkan, ancak topluma birlik ve kardeşlik vaadinde bulunan CHP gerçeği de anımsatılıyor.
Böyle bir gerçeğe rağmen…
Bursa’daki aday listeye, Türkiye’nin tüm kültürel yapısının da tam yansımadığı ve mesafeli kalındığı yorumu da yapılıyor.

BURSA CHP'DE, “SLOGANLI” O ANLARA ELEŞTİRİ!

CHP’de önseçimin yapıldığı günün akşamı, il başkanlığındaki büyük coşku ve 7 Haziran iddiası, AS TV ekranlarında herkes tarafından izlendi.
CHP ‘nin il merkezindeki zafer buluşmasında, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam…” şeklinde slogan atılması, uç sol siyaset refleksini anımsattı.
Sokak eylemi gibi davranlması ve bizim tarafımızda da gözlemlenen aşırı özgüven görüntüleri, halk arasında şaşkınlık yaşattı ve eleştiri oluşturdu.
Gözler, 7 Nisan’da!

ŞAHİN'İ YIKAN ACI TESADÜF!

CHP milletvekili adayı Necati Şahin’in, önseçimin yapıldığı akşam gelen acı haberle Balıkesir’e gittiğini öğrendik.
Şahin’le 40 yıla yakın dostluğu bulunan, “Aşık Ağabey” olarak bildiği, siyasi hayatına ilişkin düşünce ve takibini esirgemeyen Hüdayim Aşık’ın vefat haberiyle sarsıldı.
CHP’ye adımı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla Balıkesir’de yapılan görüşmesiyle başlayan Şahin, acı tesadüfle aynı kente bu kez kaybettiği dostu için gitmişti.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.