Hava Durumu

AK Parti'li vekilin söz ettiği “Yunuseli” raporu kimde?

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2012 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2012 08:32
Bursa, CHP yönetimindeki İzmir gibi, hükümetten farklı bir siyasi partinin eliyle yönetilmiyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1 yıldır Yunuseli Havalimanı'nın açılmasını istiyor. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, mutlak böyle bir sonuca götürülmek yerine, “Bu iş olmaz!” diyor.
Arınç, gerçek anlamda iç ve dış hat uçuşları olamayacağını, küçük uçaklar için emeğe değmeyeceğini söylemişti. Verimli kaynak kullanımı için dikkat gereğini vurguluyordu.
Hava sahasına olumsuz etkenler açısından, hem kentin coğrafi ve yapılaşma durumu hem de pist özelliğine işaret eden Arınç, yapılaşma düzenine ciddi müdahale ve 6 milyar TL düzenleme masrafı öne sürmüştü.
Başkan Altepe ise, aksine sonuca yaklaşıldığını bizler aracılığıyla Bursa kamuoyuna duyurmak istemişti. Sadece 13 binanın tıraşlanacağını belirtmiş, 300 bin TL dolayında enkaz gideri olacağını açıklamıştı.
Ayrıca ilk kez bu sütunlarda yer alan bir açıklamasıyla da, “Havalimanının açılmasını istesek de, zaten halkımın zararına olacaksa, hiç adım atmaz veya atılan adımdan dönerdik.” demişti.
Arınç'ın açıklamaları, milli servet israfı olasılığı ve kente dokunan adım mesajları veriyordu. Altepe ise, kendi adımını, AK Parti'nin seçim vaadine dayandırıyordu.
Eleştirel tutumuyla dikkatleri çeken Arın, Altepe'nin hedefinde yürüdüğünü belirtse de… Aleni görüş ayrılığı, AK Parti camiasına sürpriz oldu ve şimdi gidişat merak uyandırıyor.
Dün yazarlarla bir araya gelen AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk'e, “Yunuseli Havalimanı” konusunu sorduk.
Arınç gibi eleştirel düşünüyor, aynı gerekçeleri paylaşıyordu.
Uçuşların yeniden başlayabilmesi için 2 bin 500 dolayında yapının durumunun değerlendirilmesi, özellikle bir resmi rapora dayandırıldı.
Altepe'nin hedefine, Arınç tarafından 6 milyar TL fatura çıkarılmıştı, böyle bir rakamı kendisinden bizzat duymadığını söyledi, ancak “Sayın Arınç öyle dedi ise, doğrudur.” dedi.
Özellikle 2 bin 500 dolayındaki yapının durumunun, yer ve yükseklikleriyle tartışma konusu olması üzerine, belgesini sorduk.
Öztürk, olumsuz yöndeki bir resmi değerlendirme raporu varlığını da, sözlü olarak paylaştı.  Ulaştırma Bakanlığı'na ait olduğu sanılan raporun elinde bulunmadığını, Büyükşehir Belediyesi'nin olabileceğini vurguladı.
O rapor, hangi tarihli, kime ait ve neler yazıyor? Büyükşehir Belediyesi'nde var mı? Bursa ve devletin doğruları için siyasi irade adına şimdi hangi taraf açıklayacak?


Hedef, Yenişehir!
Büyükşehir Belediyesi, Yunuseli Havalimanı'nı açtırmak istiyor. Siyasi irade ise, Yenişehir Havalimanı’nı sahipleniyor.
İstanbul'un Anadolu yakasındaki Sabiha Gökçen Havalimanı'nın, Bursa'nın hedef ve hayallerini köreltmemesi arzulanıyor. Özel işletmecisiyle temaslar sonucu, bir sonuca varılmak isteniyor.
Sabiha Gökçen Havalimanı'nın işletmecisiyle geliştirilmek üzere, bazı ortak adımlar düşünülüyor. Yenişehir Havalimanı'nı canlandırmaya yönelik uçuşların önü açılmak isteniyor.
Büyükşehir Belediyesi'nin gündeminde Yunuseli Havalimanı var, ancak AK Parti milletvekilleri arasında, Yenişehir Havalimanı yok sayılmıyor.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.