Hava Durumu

AK Parti’nin Arınç’la “Bursa” maratonu!

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2014 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2014 08:20

Bursa’yı… Hallaç pamuğu gibi atıyorlar. AK Parti için… Kolay değil. 30 Mart…
En zoru oldu.
Kentlerin meydanlarında, siyaset zamanıydı, ancak…
Yerel seçimlerin değil, genel seçimlerin havası yaşanıyor. Muhalif siyasi partilerin liderleriyle değil, öncelikle cemaat lideriyle uğraşılıyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin il sınırına dönüşümü nedeniyle AK Parti’nin Bursa’daki birincil kozu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ydi.
Zaten… Hizmet götürülüyordu.
Ayak bastığı yerlerdi.
Şimdi…
Gereği ve fazlası vaat ediliyor.
Bir süredir…
Bursa’nın milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı da görmeye başladık. AK Parti’nin Bursa’daki büyüğü ve hükümetin 2 numarası da, epey koşuşturuyor.
Dün…
Bursa medyasının yazarları, yorumcuları ve haber ajanslarının bölge müdürlerinin de davet edilmesiyle geniş katılımlı basın toplantısı düzenlendi.
Arınç’ın konuşmaları ve aldığı sorular…
Siyasi partilerin konuştukları ve meydanlarındaki gündeminden farkı yoktu. İnternete taşıyan ses kayıtlarıyla beraber, Fethullah Gülen’le ihtilaf… Açıkçası… Ses kayıtları ve bazı diğer fiili durumlar konuşulduğunda Türkiye Cumhuriyeti’ne kötülük ve hükümetine, dolayısıyla da demokrasiye darbe yapıldığı, Bursa’da da ve yine vurgulandı.
Sürece bakarsak…
Yerel seçimlerden, konumunu koruyan güçlü bir AK Parti çıkar ise, “Fethullah Gülen ve cemaatine yönelik büyük çaplı bir polisiye ve adli süreç için düğmeye basılacağı düşüncesi” bulunuyor.
Zira…
MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Fethullah Gülen arasında geçtiği iddia edilen bir telefon görüşmesinde, cemaat liderine çağrı ve uyarı yapılıyor.
Özellikle… Örgütsel yapıdan, dini cemaate dönülebilmesi, aksi durumda gereken müdahil adımların atılacağı, Gülen’in iadesi için çalışmalar yürütüleceği…
Süreç itibariyle… AK Parti ve hükümeti tarafından, komplo ve darbe olarak yorumlanan gelişmelerin muhalif siyasi partiler tarafından kullanılması ve meydanlarında koza dönüşmesi de, kızgınlığı artırdı ve üslubu sertleştirdi.

CHP’DEN SANDIK UYARISI!

CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, seçmenlere hitaben yayınladığı mesajında, hem oy vermeye hem de sandığa sahip çıkmaya çağırdı.
Yerel boyutundan çok, Türkiye’nin genel durumu ve geleceğine odaklanarak, “Gün, artık karar günüdür” diyor. Böyle demesinin ardından, ülkedeki sistem ve demokrasi açısından önemi ifade ediyor.
AK Parti ve hükümetinin, söylem ve politikalarına sert eleştiriler yönetilirken, CHP’nin iktidar olabilmesi için gerekçeler öne sürüldü.

BURSA BAROSU'NDA, “30 MART” BİRİMİ!

Bursa Barosu, siyasi partilerden sandık görevlileri ve seçmenlerine, yerel seçimlerin yapılacağı gün ve sonrasındaki 48 saat için “Seçim Danışma Birimi” oluşturdu. Avukat Şerafettin Gökalp’ın başkanlığındaki birimde, eski hukukçu milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır,  İl Seçim Kurulu’na daha önce başkanlık yapmış emekli hakim Mahmut Munyar ve Ahenk Hukuk Derneği Başkanı Avukat Ali Hasdemir, mesaide bulunacaklar.

İKTİDARA GÖRE BURSA…

Bursa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’nin genel siyaset gündemi ve muhalif siyasi partilerin liderlerinden memnun değil, ancak Bursa için farklı düşünüyor.
Bursa’da siyasi parti yöneticileri ve belediye başkan adaylarının, seçim döneminde sağduyulu, olgun davrandıklarından söz ediyor.
Memnuniyetini vurguladı.
Tek düşündüren…
Sürecin, genel seçim atmosferine dönüşmesi nedeniyle belediye başkanları ve adaylarının anlattığı projelerinin önüne geçmesi olarak yorumlandı. AK Parti’nin Bursa’da yine önemli bir başarıya imza atacağını öngören Arınç, yayın yasağına rağmen, kamuoyu eğilimine ilişkin mesajlar verdi.
Genel durum değerlendirmesine göre ise, “Allah’a hamdolsun.” diyecek kadar olumlu bir tablonun varlığını anlattı. Ve 30 Mart’ta da, kazanacaklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.