Hava Durumu

AK Parti’nin Bursa mitingine, BBC’den “çarpıcı” yorum!

Yazının Giriş Tarihi: 18.05.2015 07:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.05.2015 07:12
Genel seçim yaklaştıkça…
Dünyanın da, ilgisi artıyor.
Dikkatimizi çeken…
Kentlere, odaklanma oluyor.
Bazı kentler, gözlem altında!
Bursa’yla ilgili olarak…
Araplar’ın CNN’i olarak tanımlanan Al Jazeera’nın değerlendirmesini aktarmıştık. AK Parti-MHP rekabeti ve CHP’nin dengeleri değiştirmeyeceği iddia ediliyordu. 
İngiliz haber kanalı BBC de, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önceki gün yapılan mitingini muhabiriyle izledi.
Gözlem ve söyleşiler yayınladı.
Mitingin kalabalığı ve coşkusu için…
Yazılı ve görsel medya ile sosyal medyada farklı yorumlar görülürken, BBC tarafından yapılan yorumda, “Mitingi izlemeye gelen kadın sayısı erkeklere göre daha az, ama coşku konusunda alanın diğer tarafını gölgede bırakıyorlar.” denildi.
Kadın ve erkeklerin, miting alanına farklı noktalardan alınmaları ve ayrı yerlerde bulunmaları,  önemli bir not olarak paylaşıldı.
Girişteki özel noktadan Türk Bayrağı ve AK Parti bayrağı dağıtıldığı ve kadınların özen gösterdiğine de dikkat çekiliyor. Erkeklerden farklı alanda tutulmanın, memnuniyet verdiği belirtiliyor.
Geçen yılki mitingle kıyaslama da yapılırken, “Miting alanı AKP’nin 2014 yerel seçimlerindeki haline göre oldukça tenha.” ifadesi kullanılıyor.
Kadınların mitinge olumlu etkisini ön plana taşıyan BBC, genel değerlendirmesini gündeme taşırken, “Kürsü önündeki kalabalık bir hayli neşeli ve coşkulu. Arka taraflarda ise geniş boşluklar var. Çocuklar su şişeleriyle futbol oynuyor.” deniliyor.
Halkın düşünceleri paylaşılıyor.
AK Parti’nin hükümetliğiyle önemli hizmetlerin yapıldığı, ilerlemelerin kaydedildiği, özgürlüklere kavuşulduğu ve ayrımcılıkların son bulduğu ortaya konuluyor.

‘BALYOZ'DAN VAZİFE ÇIKARANLAR, ŞİMDİ NEREDESİNİZ?..

Bursa’daki otomobil fabrikalarında çalışanlar, sendika değişikliği ve hak arayışına dayalı tartışmalarla beraber, tepki ve eylemlerine devam ediyorlar.
İş bırakma davranışıyla…
İçeriye girmeme ve dışarı çıkmama  eylemini yürütenler, meydan mitingi için gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla umutlandılar,  ancak beklenen olmadı.
Sanayileşme, kalkınma denilirken…
Oluşan durum, ülkenin meselesidir.
“Balyoz” gibi davalar gerekçesiyle…
Hükümete destek ve memnuniyet açıklamaları yaparak, kendilerine vazife çıkaran bazı sendika ve konfederasyonları, şimdi neredesiniz?
TOFAŞ ve Renault’yla başlayan ve yayılan emek hareketi, sendika ve işverenlerle yaşanan ihtilaflar, balyoz ve Ergenekon davaları gibi, Türkiye’nin meselesidir.
CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in kendi ilçesindeki Renault’ya giderek, işçilerle bir araya geldiğini ve yiyecek desteği verildiğini görüyoruz.

AK Parti’li Osmangazi  Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, kendi ilçesindeki TOFAŞ’ın işçileri için harekete geçti ve yiyecek desteği vermeye başladı.
Otomobil fabrikalarının önlerinden taşıtlarıyla geçen halk da, toplu davranış içerisinde bulunan işçilere kornayla desteğini gösteriyor.

GÖZLER, HÜKÜMETTE

Bursa’daki otomobil fabrikalarında başlayan iş bırakma eyleminin, Türkiye’ye yayılma olasılığı da bulunuyor.
Genel seçim süreci yaşanırken…
Hükümetin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere, durumu gündeme alması gerektiğini düşünüyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.