Hava Durumu

AK Parti tek başına!

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2013 23:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2013 23:13

Birkaç aydır…
Ana muhalefet CHP, Bursa’da hareketlilik gösteriyor. Saha çalışmalarına, mahalle toplantılarına önem veriliyor, ancak…
Genel merkezinin yönetimsel politikası ise, 3 büyük kent ve bazı Anadolu kentlerine kıyasla Bursa’ya yakınsak olmuyor.
Açıkçası…
Özel çalışma da yok!
AK Parti, hem çifte iktidar konumu hem genel merkez hem yerel teşkilat politikaları hem de yönettiği belediyeleriyle dinamik ve biçimleyici olmaya devam ediyor.
Yerel seçime doğru, siyasi ve toplumsal sürecin yönetimi ve gündemi, AK Parti’yle şekilleniyor.
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Yürütme Kurulu’ndan heyetiyle Bursa Hakimiyet’e konuk oldu ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Yönetilen belediyelerin başkanları ve icraatına ilişkin kamuoyu araştırma yapıldığını belirtirken, başkanından memnuniyet, tanınırlık, halkla iç içe gibi hususların gözetildiğini vurguladı.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı için % 60’ın hedeflendiğini anımsatıyor ve “Başka siyasi parti ve görüşe oy vermiş olup, duruma göre AK Parti’nin adayına oy verebileceğini ifade edenlerin oranı, % 59,5 olarak saptandı. Bu düşünce bile, bizim için önemlidir.” diyor.
CHP yönetimindeki Nilüfer için de soğukkanlı.
AK Parti’nin ilçeyi yönetmesi durumunda, günlük hayatta manidar değişimler olabileceğinden söz edildiğini, gerçeği yansıtmadığını söyledi. Halkın, oy tercihinde ideolojik davranmadığı da düşünüyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin il sınırlarını kapsayacağını anımsatınca, yerel seçim sürecinde, bazı ilçelerle ilgili sınır düzenlemeleri olabileceğinin sinyalini de verdi.
Şahsi görüşü itibariyle…
Dağ yöresindeki 4 ilçenin, tek çatı altında ele alınabileceğini, hem idari hem de hizmet açısından bu durumun, etkinliği ve verimliliği artırabileceğine değiniyor.
Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinin pek çok ilden büyük nüfuslarına işaret edilince, “Osmangazi, kesinlikle bölünmelidir” diyor. Bir ilçenin, 400 bin dolayında nüfusla daha iyi yönetilebileceğini ifade ediyor.
Bu arada…
Terör soruna çözüm gayesine rağmen, BDP ve başka adreslere ait tartışmalı söylem ve adımlara karşılık, “Sabote yöntemleri geliştirilebilir. Hassas dönemde, az konuşmak da gerekiyor.” diye konuştu.
Muhalif siyasi partilerde, iktidara karşı bazı dosyalardan, eleştirilerden, iddialı hedeflerden söz edilebilir, ancak saha ve gündem siyasetini görmek de, pek mümkün olmuyor.
AK Parti’nin siyaset hayatına katılmasıyla genel ve yerel seçim sonuçları da, malum…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.