Hava Durumu

AK Parti ve Erdoğan, “tarih” yazıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 02.07.2014 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.07.2014 08:28

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kuruluşun ilan edildiği ve bildirildiği 14 Ağustos 2001 tarihinde, “Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyordu.
Türkiye’de, çok şeyler değişti.
Taşlar, yerinden oynadı ve oynatıldı.
Tabular yıkıldı.
AK Parti, 3 yerel ve 3 genel seçim başarısıyla Türkiye’nin siyaset tarihinde en büyük başarılara ve ilklere imza attı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümetini 3 dönemdir yürüten ve ayrıca cumhurbaşkanı da çıkaran AK Parti, kendi arasından yeniden cumhurbaşkanı çıkarmanın iddiasını yürütüyor.
AK Parti Genel Başkanvekili Mehmet Ali Şahin, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı gösterildiğini, kamuoyuna resmen açıkladı.
Fethulla Gülen’le oluşan ihtilaf ve gelişmelerin yaşandığı aylarda, Erdoğan’ın adaylığı da, gündeme geliyor ve tartışılıyordu.
Karşıt duruş ve yürüyüşün bertaraf edilmesi ve ardından yerel seçimlerin kazanılmış olmasıyla da, Erdoğan’ın daha da güçlenmesi ve sonuca yaklaşması kaçınılmaz oluyordu.
Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı kadar, Başkanlık Sistemi’ne dönüşüm düşüncesi de bulunuyordu, ancak böyle bir durum gerçekleşmese de, Çankaya’nın yolu açık görülüyordu.
Şahin ise, merakla beklenen dünkü açıklamayla “Milletin reisi cumhur olarak, cumhurun başı olarak görmek istediği ismi, nihayet tespit ettik.” diyordu.
Şu bir gerçek…
AK Parti, dünyada konuşulan siyasi başarı öyküsü yazıyor. Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilir ise, hiç kuşkusuz dünyada yankı bulacaktır.

 

Çankaya kampanyası!

Yerel ve genel seçimler için profesyonel, özenli ve etkili kampanyalar yürüten AK Parti, Cumhurbaşkanlığı seçimi için de böyle çalışacak.
Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığının ilan edilmesiyle beraber, özel bir logo ve sloganlar da ortaya çıktı.
Logo…
Mavi renkte kaleme alınan Erdoğan yazısı, ön planda bulunuyor. Bütünsel kırmızı fondaki yolun tasviriyle Erdoğan’ın hayatı, güneşin doğuşu ve yarattığı aydınlık vurgulanıyor.
Güneşle…
Yeni umut ve hedefler, sevgi, muhabbet ve dayanışma anlatılıyor.
Yol ve yolculukla…
Kıvrımlı, virajlı yolla Erdoğan’ın hayatındaki mücadeleler, davaya adanmış, kararlılık ve hedefe varılabilme yansıtılıyor.
Erdoğan yazısıyla…
Hedeflere götürecek lider vurgusu yapılıyor.
Sloganlar…
AK Parti’nin yürütüceği süreçteki sloganları ise, “Milli irade, milli güç” ve “Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan” olarak belirlendi.

 

Nereden nereye…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’a büyükşehir belediye başkanlığıyla başlayan yükselişi, dün Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla tavan yaptı.
İstanbul’un yerel yönetim kurumuna geçici işçi statüsüyle adım atan ve otobüs işletmesinin futbol takımı kadrosunda yer alan Erdoğan, siyaset sahasının ardından da, Çankaya’nın yoluna çıktı.

 

CHP ve MHP’nin düştüğü durum…

Parlamentodaki muhalefetin omurgasını oluşturan CHP ve MHP, yeni dönem cumhurbaşkanı seçimindeki adaylık politikasıyla hayal kırıklığıdır.
Ana muhalefet CHP, ortak aday için halk arasından ve siyasetten soyut bir isim çıkarmış olmasıyla belki de olumlu bir görüntü verse de, tartışmak gerekiyor.
Türkiye’yi yönetmeye aday konumundaki bir siyasi parti, “kendi içerisinden emekçi, deneyimli ve nitelikli aday bulmakta, çıkarmakta ve güvenmekte zorlandı mı?” oluyor.
MHP’nin Bursa’da, en önemli ilçelerden Osmangazi ve Nilüfer’de, milletvekillerini belediye başkan adayı yapmalarını da, hayretle karşılamıştık.
Kürt siyaseti ve politikası yürüten HDP bile, kendi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı, cumhurbaşkanı adayı çıkardı. Böyle bir adımı da, kendilerini ispat sınavı görüyorlar.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.