Hava Durumu

AK Parti’ye, çifte genel başkanla eleştiri!

Yazının Giriş Tarihi: 02.06.2015 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.06.2015 07:27
“Milli İttifak” diyerek…Bursa’da da meydan mitingi yapan SP ve BBP genel başkanları, gazetecilerle ayrı bir buluşmayı da gerçekleştirdiler.
Çarpıcı açıklamalar oldu.
SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, AK Parti’nin öncelik durumuna getirdiği Başkanlık Sistemi’ne, “Despotizm!” yorumunda bulundu.
Savunulan demokrasiye rağmen, iktidarın sayısal gücüyle basitçe yapılabilecek Seçim Kanunu’nu değiştirmemesini eleştirdi.
Milletvekili çıkarabilmesine ilişkin mevcut baraj oranı, demokrasiye tezat olarak görülürken, “İktidarın işine geliyor.” olarak değerlendirildi.

Hazine’den siyasi partilere yardımın, TBMM’deki siyasi partilerle sınırlı olmasına tepki gösterirken, bu kapsama giren siyasi partileri eleştirdi.
Veryansınla…
“İşlerine gelince nasıl anlaşıyorlar. Aralarında, hiçbir fark kalmıyor.”
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise, “ AK Parti’ye salt karşıtlığın değil, ülkenin ve toplumun çıkarlarının ittifakını oluşturduk.” ifadesini kullandı.
İktidarın muhalefete yönelik eleştiri ve suçlamalarına karşılık, kendi konumlarını ortaya koyuyor  ve “Bu çamur, bu elbisede tutmaz.” karşılığını veriyordu.
Genel seçim döneminde, fırsat eşitsizliğine özellikle dikkat çekiliyor ve halkla iletişim kurabilmek için de, “Engelleyici” yorumu yapılıyordu.
Hazine’den siyasi partilere yardımda, AK Parti’ye 300 milyon TL, CHP’ye 170 milyon TL ve MHP’ye 70 milyon TL verildiği belirtiliyordu. 

Oğul Özal, Türkiye için kaygılı  

SP-BBP ittifakının Mardin’deki adayı Ahmet Özal, Bursa’daydı ve ülkesi için çok ciddi kaygılar taşıdığını vurguladı.
Bölünme uyarı vardı.
AK Parti’yi epey süredir artık desteklemiyordu ve “2008’den sonra, tavır ve davranışlarını hiç doğru bulmuyorum.” diyordu.
“Gezi” eylemleri nedeniyle yargılanan Beşiktaş’ın Çarşı grubu taraftar gençlerine sahip çıkarken, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının     yaşadıkları haksızlık ve adaletsizliklere benzetti.

Örnek Roman kentli, hayata veda etti

Bursa’daki Roman düğününde meydana gelen olay, Güney Marmara Roman Dernekleri Fe-derasyonu Başkanı Efkan Özçimen’i de canından etti.
Roman kültürü ve camiası için siyasetten soyut ve tarafsız çalışma ve çabalarıyla bilini-yordu. Gelinen son durumda, büyük emeği ve katkısı bulunuyor.
İzmir’de CHP’den aday yapılan Roman Özcan Purçu, genel seçim programı kapsamındaki gelişiyle büyük üzüntü yaşadı.
AK Parti’den aday adayı olan, ancak listeye giremeyen Özçimen’in, “Onurumuzsun, bundan böyle desteğim sana ağabeyim.” dediğini aktarıyordu.

Erdoğan, sürpriz yapacak mı?

AK Parti Bursa İl Başkanlığı’na göre…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’ya geleceğine ilişkin bir resmi bilgi veya taslak yok, ancak dün heyecan yaratan bir gelişme vardı.
Büyükşehir Belediyesi’nin Dobruca Sosyal Tesisleri’nde, iş dünyasını bir araya getirecek buluşma hazırlığı bilgisini edindik.
Erdoğan’ın da katılacağı konuşuluyor, yarın bekleniyor.

Kılıçdaroğlu, Bursa’da mahkemelik

AK Parti’nin milletvekili adaylarından C. Kani Torun ve Zekeriya Birkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dava ediyor.
“Nefret suçu” iddiasıyla…
Adalet Sarayı’nda, suç duyurusu yapılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.