Hava Durumu

AK Parti’yle tanınmış siyasetçi, gazete çıkarıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 16.12.2014 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.12.2014 07:35
Ardı ardına…
Medya kenti Bursa’da, gazete ve dergiler, internet siteleri açılıyor.
Haliyle…
Farklı açılardan, tartışmalar yaşanıyor.
Böyle süreçteyken…
Hükümette bulunan ve kenti de yöneten AK Parti’li tanınmış bir siyasetçisi, medya sektörüne adım ve yakında gazete çıkaracak.
AK Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı’na başkanlık görevini yürütürken, son yerel seçimle belediye başkan aday adaylığını yürüten Alpaslan Yıldız’ı, medyada bir başka göreceğiz.
Bursa Sokak ismiyle…
Haftalık gazetesine gün sayan Yıldız’la konuştuğumuzda, “Medyaya özel ilgim olmuştur.  Çok önemli bir kamusal hizmet sektörünü, siyasetçi kimliğim ve görevimle yakından tanıdım.” diyor.
Adım atmasıyla…
Medyayı ve sürecini, macera görmüyor.
Akıllara gelecek soruyu sorduk. 
Yanıtıyla…
“Arkamızda bir güç ve isim gibi bir durum yok. Gazetenin ardından, süreç içerisinde aylık dergi de çıkarmayı hedefliyoruz. Habercilikte, internet sitesi de diğer bir hedefimiz.” 
Gazetenin merkezi, Nilüfer olacak.
Böyle durumla…
CHP’li belediye başkanı ve siyasi partisine muhalif yayın politikası olup olmayacağı da gündeme gelebiliyor. Yanı sıra, genel seçimlerde adaylığı da konuşuluyor.
Söyledik, sorduk…
Yanıtladı.
“Objektif gazetecilik yapılacak. Herkese, her belediyeye eşit mesafede olacağız. Milletvekilliği için aday olmayı düşünüyorum, ancak medyayı kurma kararı ve yayıncılığımızla ilgisi bulunmuyor.”
Gazetenin ismine odaklandık.
Sokak denilince…
Hem Gezi Parkı hem de doğu meselesi olayları nedeniyle muhalif çağrışım durumuna da gelen sokak, gazetesine isim seçilirken, “Sokaklar, hayatımız… İnsanımız… Yaşananlar… Düşüncelerimiz… Biz, pozitif olarak düşünüyoruz ve sokak denilince, Bursa’nın bulunacağı bir gazete çıkaracağız.” diye konuşuyor.
Eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilen özel bir kurumun sahibi Yıldız, yine topluma ve yanı sıra kente hizmet edecek bir alanda olacağını söylüyordu.
Bursa’nın yeni gazetesi, önümüzdeki günlerde çıkıyor.

Mimarlarda 
5 yıldızlı buluşma...


Mimarlık, terziliktir…
Onlar da, binaları giydirir.
Biçilen elbise, binayı gösterir.
Bugün…
Türkiye ve diğer ülkelerin kentlerinde yapılarla fotoğraflar çekiliyor ise, böyle bir tercihin oluşmasında, mimarların da rolü vardır.
Mimarların varlığı da, düşünsel ve uygulayıcı bakış açısı da önemlidir. Böyle bir mesleğin örgütsel varlığı ve faaliyetleri de, her ülke ve kentleri için ayrı bir önem taşıyor.
Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin geleneksel balosuna katıldığımızda, meslektaş camiasının kenetlenmesine ve teknik mesleğin stresinden uzaklaşıldığına tanık olduk.
Almira Hotel’de, 5 yıldızlı buluşma vardı. Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, yönetim kuruluyla örnek bir ev sahipliği sergiledi.
Yeni mezunlara rozet takıldı. Kıdemli üyelere de plaket verildi.
Mimarlar Odası’nın eski başkanlarından Orhan Efe’nin eşi Ayla Efe’yle valsi, ilgiyle izlendi.  Gecenin şanslısı da, çekilişle yurtdışı tatil kazanan Burçak Şirin oldu.
Yönetsel faaliyetler, çifte dev ekranla üyeler ve misafirlere anlatıldı. 
Camiaya verilen veciz mesajla “Gücümüz, birliğimiz” deniliyordu. Yıldönümü için de, “60 yaşında bir çınar, 60 yaşında bir genç” ifadesi kullanıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.