Hava Durumu

AK Partili vekillerden, “önerge” seferberliği!

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2014 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2014 07:46

Yıllar geçtikçe…Bursa’nın kendine has özellikleri ve unsurları, Anadolu’da başka kentler tarafından sahipleniliyor veya merkez durumuna getiriliyor.
Açıkçası…
Kendi değerlerini elinde tutabilen ve yukarılara taşıyabilen kentler, farklı, avantajlı ve şanslı oluyorlar.
Zeytinciliğin gidişatı, döner kebap ve kestane şekerinin geldiği durumu anımsatıyor. Yöresel üretilen tatlar, artık diğer kentlerde, tüketiliyor ve üretiliyor.
Böyle olsa da…
Bursa’da yaşamanın ve kente gelmenin farkı olmalı.
Dolayısıyla…
Zeytincilik de, önemli!
Bursa’nın Gemlik zeytinleri için…
Hem üreticilerin durumu ve beklentileri hem de oluşan rekabet ve pazarlama için gereken düşünce ve adımları ortaya koymalıdır.
Marmarabirlik’in yanı sıra…
Yerel markalaşma olgusu oluşması ve gelişmelidir. Her şey, devlettin kurumlarından ve siyasilerden de beklenmemelidir, çünkü herkese sorumluluk düşüyor.
Bu arada…
AK Parti’nin Bursa milletvekillerinden Bedrettin Yıldırım’ın girişimleri ve iktidarın diğer Bursa milletvekillerinin de imzayı attığı bir önerge, zeytinciliği gündeme taşıyor.
Zeytin ve zeytinyağı üreticiliğine yönelik sorunların belirlenmesi, çözümleri, iyileştirme, verimlilik ve ihracatın artırılmasına ilişkin çalışmalar için araştırma komisyonu kurulması isteniyor.
Her alanda olduğu gibi… Bursa, uyanışta!

EDEBALİ, ANKARA YOLCUSU…

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, deprem olasılığına dayalı kentsel dönüşümde, kendi dönemiyle iddialı politika yürütmek istiyor.
Adaylık sürecine rağmen…
Popülizm yapmayacaklarını belirterek, kentsel dönüşümü önemsediğini anlatıyordu. Her 2 kişiden 1’inin oyunu alarak da, göreve seçildi.
Halkın güvenini ve desteğini alabilen, halkı kaderine bırakmayan ve huzur kaçırmayan bir bakış açısını, kendisiyle dünkü görüşmemizle yeniden vurguluyordu.
Bu hafta…
Ankara’ya gitmeyi planlıyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’yle görüşecek.
Yıldırım için…
Düşünülen ve hedeflenen bir kentsel dönüşüm yürüyüşü için düşünceler, öneriler ve beklentiler iletilecek.
 Uygulamaya yönelik olarak, bazı hassas veya tartışmalı hususlar da ele alınacak.

BÜYÜKŞEHİR'İN MECLİSİ TAŞINIYOR!

Büyükşehir Belediyesi’nin il sınırına dönüşümüyle beraber, meclis toplantıları için oluşan yer darlığı sıkıntılarına, ara çözüm getirildi.
Taşınıyor.
30 Mart’ın ertesi…
Tarihi belediye binasında 101 üyesiyle toplanan yeni dönem meclisi, uğraşılarla ancak sığmıştı. Bürokratlar ve medya, takip zorluğu çekmişti.
Yanı sıra…
Halk da, etkilenmişti.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’nın gündeme getirdiği ve bu sütunlardan önemsediğimiz çözümü, uygulamaya geçiriliyor.
Bu ay itibariyle…
Kapatılan İl Genel Meclisi’nin kullandığı ve kapatılıncaya kadar İl Özel İdaresi’nin faaliyet gösterdiği Çarşamba semtindeki binanın meclis salonunda, Büyükşehir’in meclisi toplanacak.
Yapımıyla beraber…
Büyükşehir Belediye Sarayı, yeni ve asıl adres olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.