Hava Durumu

AK Partili yönetime ilk karne!

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2012 08:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2012 08:54
Yerel seçimlerin yıldönümündeyiz.
MHP Osmangazi İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Hasanoğlu ve Osmangazi Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Cemil Aydın, dün konuğumuz oldular.
Osmangazi Belediyesi'nin icraatı, bizzat ziyaretle değerlendirildi. AK Parti'nin Osmangazi Belediyesi'ndeki 2. döneminin 3 yılı, hayal kırıklığı olarak vurgulanıyor.
Hizmette, özellikle ön plana çıkarılan “5 yılda 5 otopark” yaklaşımı, zafiyet görülüyor ve “Büyükşehir belediyelerinin alt sınırı kadar nüfusu olan Osmangazi Belediyesi, konumunu taşıyamıyor.” deniliyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçeyi yönetirken, “Burnumuzun dibinde kavşak yapılıyor, bizim haberimiz olmuyor!” dediği, ancak aynı anlayışın devam ettiği belirtildi. Bu duruma, halefi Başkan Mustafa Dündar'ın ise, tepkisiz kaldığından söz edildi.
Dündar'a 90 milyon TL borç bırakıldığı, deneyimli üst düzey bürokratlar ve önemli projelerin Büyükşehir Belediyesi'ne götürüldüğü belirtildi. Her koşulda yönetmeye talip Dündar'ın, artık mazeret gösteremeyeceği savunulurken, “Kalan 2 yıl için de, umudumuz yok.” ifadesi kullanılıyor.
Belediye Meclisi'nde, Doğanbey kentsel dönüşümünü neredeyse her toplantıda değerlendiren, eleştiren ve kendilerine bilgi verilmesini isteyen Aydın, “Osmangazi Belediyesi'nin şeffaflığı, demokrasiyi ve hukuku ne derece önemsediği, tek başına Doğanbey kentsel dönüşümündeki tutumuyla ortadadır.” diyor.
Aydın, para ve proje politikaları açısından eleştirilerini ortaya koyarken, “2012 yılında 220 milyon TL bütçeye sahip olan Osmangazi Belediyesi, 5 yıllık dönemin icraatında 5 otoparkıyla ön plana çıkıyor. Biz meclis üyelerine bilgi paylaşılmak istenmiyor, tuhaf yanıtlar veriliyor” şeklinde konuşuyor.
Aydın, Dündar'ın Avrupa Konseyi'nde Türkiye belediyelerini temsilen konuşmasını da sağduyulu değerlendiriyor ve milli görevin yerine getirilmesi olarak yorumluyor.



MHP'den Büyükşehir'de, “büyük” hayal kırıklığı!

MHP, yerel seçimlerde önemli sayılabilecek bir oy topladı. Osmangazi ve Yıldırım ile Büyükşehir'in meclislerinde, üyelik elde ettiler.
Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 2 üyeye sahipler, ancak kendi üzerlerindeki 100 binin üzerindeki oyun sorumluluğunu taşıyamıyorlar. Yıllık çalışma raporu ve bütçe görüşmeleri dışında, varlık gösterilmiyor.
Kenti biçimleyen, kente sunulan pek çok önemli proje var, ancak MHP'nin temsil durumu, oturumları izleyen kentliden farksız kalıyor. Bu durumun, grup başkanlığı konumundaki il başkanlığı politikasına dayandığını düşünüyoruz.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.