Hava Durumu

Altepe Bakan’la konuştu, teklifine “Uygun” denildi!

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2013 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2013 08:21

Özellikle…
Büyükşehir belediyeleri ve bağlı ilçe belediyelerinde, özellikle birkaç haftadır ciddi bir sıkıntı yaşanıyor.
Yerelde, belediyelerce karara bağlanan ve yürürlükte bulunan imar yönetmeliklerinin, merkezi yönetime ait Planlı Alanlar Tip Yönetmeliği’ne uygunluğu isteniyor.
Böyle istenirken…
Belediyelerde, yönetmeliği kısmen uyan da var, hiç uymayan da var. Bu nedenle de, Ankara’yla ihtilaflı ve pazarlıklı iletişimler oluyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, kendi yönetmeliğinin aynen geçerli olmasını istese de, görüşmeler devam ediyor.
Ankara’nın yönetmeliğine uyulabilmesi, mutabakata dayalı yerel imar yönetmeliğine, 31 Mayıs’ta geçiş süreci öngörüyor.
Böyle olunca…
Sıkıntıları, sorunları beraberinde getirebilme durumu olan yeni dönemden etkilenmemek için de, belediyelere ruhsat başvurusu akını oluştu.
Önceki gece yarısı…
Sayılı günler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle konuştuk. Geçiş sürecinin ötelenebilmesini, Ankara’dan isteyeceğini paylaştı.
Sürecin takibini zaten son haftalarda yürüten Altepe, Ankara’nın uyumda ısrar ettiği maddelerin yaratacağı durumlara işaret ediyordu.
Örnekler verdi.
İklimsel koşulların günlük hayatta dikkate alınabilmesi açısından, Antalya’daki binanın balkonuyla Bursa veya Erzurum’daki balkonlarla ve Orta Anadolu’daki binanın çatısı, Bursa’daki çatıyla aynı olabilir mi?
Hem inşaat sezonu olması hem de belediyelerin Ankara’yla uyum görüşmeleri açısından, acil bir formül gerekiyordu.
Altepe, dün Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’la konuştu.
Planlı Alanlar Tip Yönetmeliği’ne geçilmesini öngören tarihin, en az 3 ay süreyle ötelenebilme teklifini iletti.
Altepe’yle konuştuk.
Bayraktar’ın, teklifi olumlu karşıladığını ve önemsediğini ifade ediyordu. Ardından da, “Sayın Bakan, teklifimizin uygun olduğunu ve ek tek maddelik bir düzenlemeyle mümkün olduğunu belirtti.” şeklinde konuştu.
Altepe’nin devreye girmesiyle başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, belediyeler için Ankara’yla görüşmelerde zaman da kazanılmış oldu.

Büyükşehir’de CHP şaşırttı!

İktidarı özellikle eleştirmek, konumu ve görevi gereği, muhalefetliğin ruhunda, temelinde vardır ve kamuoyu önünde cereyan eder.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, dün 2012’nin kesin hesabı görüşüldü. Eleştiren ana muhalefet CHP’nin çelişkiye düştüğünü ve dar düşündüğünü gördük.
Gayrimenkul satışlarından 130 milyon TL gelir öngörülmesine rağmen, 60 milyon TL’de kaldığını söylüyordu.
S plaka satışlarından 40 milyon TL gelir öngörülmesine rağmen, daha yüksek gelirle 73 milyon TL gelir elde edildiği vurgulandı.
Yeni stadyuma 60 milyon TL harcama yapılacağının öngörülmesine rağmen, 34 milyon TL gider olduğunu ifade etti.
Emlakçı gibi gayrimenkul satışları için gaza basmayan ve korsan servis taşımacılığına çözüm için S plaka dağıtan ve ucuza bırakmayan iktidar eleştirildi.
Yeni stadyuma karşı çıkmayan, ancak belediyenin yönetim bütçesiyle yapılmasını eleştiren CHP, dün ise neden az harcandığını da sorguladı.
Merkezi yönetimin yeni stadyuma 50 milyon TL vermiş olması da, iktidar tarafından Ankara’nın desteğinde hayal kırıklığı yaşanmadığına örnekleniyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.