Hava Durumu

Altepe’den 500 askere, ‘şükran belgesi’

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2016 07:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 07:11
Güneydoğu’nun bazı il ve ilçelerinde yürütülen terörle mücadele operasyonları, ısrarlı, planlı ve kararlılıkla sürdürülmüştü.
Şehitlerimize rahmet ve gazilerimize şifa temennilerinde bulunan vatandaşlar, şükranlarını hem şehit haberleri ve törenleriyle hem de paylaşım mecralarıyla ortaya koyuyordu.
Cizre ve Silopi, böyle yerlerdi.
Öğrendik ki…
Bursa’dan 500 asker, oralardaydı.
Bursa Jandarma Komando Özel Harekat Taburu, geçici görev yerlerine sevk edilmeleriyle kutsal bir davanın gereğini yerine getirmişlerdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çanakkale Savaşı’na katılan Bursa Seyyar Jandarma Taburu’nun devamı olarak görülen kahramanlara, özel bir davranışta bulundu.
Bursa ve halkı adına…
Her bir askere, şükran belgesi gönderildi. 
Harekat göreviyle “Vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliğinin temini için üstün gayret sarf edildiği” vurgulanıyordu.
Can fedayla görev için…
“Mücadele, genelde tüm Türkiye’nin özelde Bursalılar’ın gurur kaynağıdır. Sizlerin bu gayretleri sayesindedir ki, devletimizin ve milletimizin birlik ve beraberliği muhafaza edilmektedir.”
Askerlere, kestane şekeri ve çerez ile iç çamaşırı ve havlu da ulaştırılırken, Bursa’dan böyle bir davranış, haliyle duygulandırıyordu.
Milletin de duasıyla…
Yalnız değillerdi.

Bursa’nın ‘kitap fuarı’ çelişkisi


Bursa’nın şu günlerde yeniden kapılarını açan ‘kitap fuarı’, toplumun her kesim ve yaşından ziyaretçi alıyor.
Tanınmış yayınevlerinin, ünlü veya yeni popüler olmuş isimlerin konuk olduğu fuarın dışarısı, bir başka duruyor. 
Dış alanda, yiyecek ve içecek satışları yapılıyor, ancak düzenli ve sağlıklı uygulama ise, yıllardan beri mümkün olamıyor.

Milli mücadele, Çanakkale ve Sarıkamış mı?


Maalesef…
Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki milli mücadelenin çeşitli yıldönümleri, ‘Osmanlı’ dönemindeki Çanakkale Savaşı ve Dumlupınar Şehitleri kadar olmuyor.
Bu durum….
Son yıllarda, sayıları artan tarihi sinema ve dizi filmleri için seçilen dönemlerle de, kendisini gösteriyor ve  senaryolarla Atatürk’ten öncesi dikkati çekiyor.

Özgen Keskin’den ‘ulvi’ işletmecilik


‘Yaşlılar’ haftasıyla…
Yıldırım Belediyesi’nin eski Başkanı Özgen Keskin’in daveti üzerine, eşi Melahat Keskin’le beraber işlettiği Öz-El Yaşlı Konuk Evi’ndeki etkinliğe katıldık.
Geçen yıl, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve AK Parti’den en üst düzey katılımla töreni yapılan tesiste, yaşlıların kendilerini güvende ve evlerinde gibi hissettiklerine tanık olduk.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.