Hava Durumu

Altepe’den Ankara’ya çağrı!

Yazının Giriş Tarihi: 02.10.2014 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 08:15
Türkiye’de, kentsel raylı sistem yaygınlaşıyor. 
İthal bin 603 araç var.
Önümüzdeki 10 yıl için…
Yeni 2 bin araç ihtiyacı konuşuluyor.
İthalat verisi…
Dışa bağımlılığı, önemli meblağda döviz çıkışını, fiyat yüksekliğini ve projenin genel maliyetine olumsuz etki bulunduğunu gündeme getiriyor.
Raylı sistemin yeni kurulacağı kentler de dikkate alındığında, önümüzdeki 10 yılda 326 tramvay, 293 hafif metro ve bin 452 metro aracını kapsayan temin potansiyeli tahmin tahmin ediliyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da üretilmesini teşvik ettikleri tramvayın, artık kentte dolaşmasını ve hafif metro aracı da üretilmesini, kent başarısı ve milli başarı olarak yorumluyor.
Bursa’nın, raylı sistemde de var olduğunu ve kendisini dünyaya kanıtladığını belirten Altepe, şimdi Ankara’dan beklentiler bulunduğunu vurguluyor.
Dünya raylı sistem sektörünü buluşturan InnoTrans 2014’de üretici Durmazlar’ın katılımından memnuniyet duyan Altepe, piyasa ve rekabette ABD, Avrupa ve Çin’e dikkati çekiyor.
Altepe, “Dünya devleri, pazar payında önemli konum elde ediyorlarsa, tek başlarına olmuyor.  Ülkelerindeki destek, devletlerinin desteğiyle bugünlere geldiler” diyor.
Ardından…
Söz konusu yabancı ülkelerde, ihaleye katılımlar için % 65-70 gibi yüksek oranlı yerli üretim şartının arandığına, özellikle işaret ediyor.
Türkiye’de, belediyeler için uygulanması isteğe bağlı olan % 51 oranlı yerli üretim şartı aranırken, bağlayıcı düzenleme getirilmesi, sektörel olarak beklenti oluşturuyor.
Altepe, Bursa’nın uygulama ve başarı modeli oluşturduğu sektörde, yasama açısından yerli üretime destek olabilen, iç ve dış rekabetlerini güçlendiren adımların atılabilmesini önemle ifade ediyor.
AK Parti’nin Bursa milletvekilleri, önem taşımış oluyor.
Türkiye’nin makine ihratacında kilogram başına getirinin 4 ABD Doları, ancak raylı sistem araçlarında ise 37 ABD Doları olduğunu, milli fayda ve kazanım olarak örnekliyor.

Selfie, bir başka oluyor!

Cep telefonlarının fotoğraf çekme özelliği, ikinci kamerayla kendi kendini görüntülemeyi sağlayınca, selfie modası başlatmıştı.
Sokaktaki vatandaşlardan öğrenciye, siyasetçiden bakanlara, validen belediye başkanlarına, gazetecilerden sanatçılara…
Bugün…
2 selfie’yi, sütunlara taşı-yoruz.
İlki…
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ait… 
Belediyesinde kendisine düzenlenen sürpriz doğum günü kutlamasını, sporcularla da beraber selfie olarak fotoğraflıyordu. Ve de, kendisi fotoğraflanıyordu.



Diğeri…
Bursa’nın medyatik din görevlisi Lütfi Taşçı’ya ait…
Tarım İşleri Genel Müdürlüğü’nün (TİGEM) Karacabey’deki yetiştirme tesislerinde bulunan Taşçı, atlarla beraber çektiği ilginç selfie fotoğrafını, sosyal medyada paylaştı.



Deneyimle döndü!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, iddialı ve flaş bir kentsel dönüşüm politikasını duyurduktan sonra,  İtalya’da deneyim buluşmasına katıldı.
Kentsel dönüşüm çalışmaları ve örneklerinin ele alındığı Venedik Bienali’ne katılan Edebali, görülen örnekler doğrultusunda, “Daha bilinçli olarak yola devam etmemizi sağlayacak” diyor.
Uzmanlarla görüşmeler yaptığını da belirtirken, “Avantajımız ise, ileri teknoloji kullanarak daha yaşa-nabilir bir şehir kurmaktır” öngörüsünde bulunuyor.

AS TV’de, raylı gündem!

Bugün…
AS TV’de Yerel Bakış buluşmasıyla toplu ulaşım ve raylı sistem uygulamalarını ele alacağız.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Levent Fidansoy, saat 20:30’da canlı yayınla konuğumuz olacak.
Bursa Ulaşım A.Ş.’nin de katıldığı ve yerli tramvay ve hafif metro araçlarının da tanıtıldığı Berlin’deki InnoTrans 2014 Fuarı’nın yankıları, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa açısından değerlendirilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.