Hava Durumu

Altepe’den ‘kentsel’ veryansın!

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2016 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 07:27
Bursa ve Bursaspor için…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den. muhatap çevreler için uyarı ve mesajlar içeren yeni notlar edindik.
Sönmez Medya’nın yönetici ve yazarlarını konuk eden Altepe, artık her şeyi yapmaları beklenen hizmet kurumu olduklarını söylüyor.
Yerel icraatın da ötesinde, sanayiden Bursaspor’a varıncaya kadar da, hedef koyduklarını ve çalışmalar  yürütüldüğüne değiniyor.
Sanayi kenti konumunu vurgularken, uzay ve havacılık hedefini gündeme getirdiklerini, teşvik etmeleriyle de, tramvay aracı üretilen kentler arasına girildiğini anlatıyor.
‘Sanayi Bakanı’ çıkaramamalarını, kentin tartışması gerektiğini ve gerçekleşmesi için de kendi ağırlığını koyması gerektiğini ifade ediyor.
Bursa’nın, TBMM’de, Sanayi Komisyonu’na başkanlık veya başkan yardımcılığı yapması gereken kent olduğunu belirtiyor.
Bursaspor’un, finanse edilmesi ve finans imkanları yaratılması için yönetimine temel görev düştüğünü belirtirken, “Organize sanayi bölgelerimizle de övünüyoruz, ancak Bursaspor’a da destek olmaları gerekiyor.” diyor.
Dünyaca tanınan futbol takımlarının, 1 milyon veya 500 binin altında nüfusa sahip olduklarına dikkatleri çekerken, 600 bin nüfuslu Manchester’i örnekledi.
Altepe, “Bursa’nın, Bursaspor’uyla, birkaç yüzbin nüfuslu kentler düzeyine gelmesi bile, bizleri bir dünya kenti ve dünya futbolu markası durumuna getirir” yorumunda bulunuyor.

Milli eğitime ÇEK desteği: 12.2 milyon TL

Temel eğitim ve ve öğrenci barınma hizmetleri için gönüllü çalışan Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK), yeni gerel kuruluyla önemini gözler önüne serdi.
Okul ve yurt projele-
rine, geçen yıl 12.2 milyon TL harcama yapıldı. Kurum, kuruluş, üye ve hayırsever kişilerden, 7.1 milyon TL katkı elde edildi.
Yeni Başkan, Buğra Küçükkayalar oldu.
Lise de, gelecek yıl açılacak.

Gemlik’te adım adım ‘dönüşüm’

Gemlik’te, kentsel dönüşüm için Cihatlı’da yapılacak 970 konutun 224 konutluk ilk etabının uygulama projeleri tamamlandı.
Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ayrık nizamlı ve deniz manzaralı 6’şar katlı apartmanların, kaloriferli, asansörlü ve otoparklı olacağını söylüyor.

Bursa’nın festivalinde ‘IMANY’ buluşması

55.Uluslararası Bursa Festivali’nde, bugün dünyaca ünlü ve ‘altın plak’ ödüllü Fransız sanatçı IMANY sahne alıyor.
Başka ülkelerde, ancak dış turneler ve pahalı bilet ücretleriyle izlenebilen IMANY, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde saat 20:30’da kentilerle buluşacak. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.