Hava Durumu

Altepe’den ‘müjde’ buluşmaları!

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2016 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2016 07:52
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, icraatın farklı alanlarından farklı karar ve süreç müjdeleri vermeye hazırlanıyor.
Dünkü görüşmemizle…
İpuçları edinmeye çalıştık.
Medya buluşmalarıyla…
Son durumu ve süreci merak edilen icraat başlıklarıyla ilgili olarak, başlanacak uygulamaların müjdeleri verilecek.
Tramvay hizmetlerinde, ‘T3’ yani ‘Yıldırım’ etabına en geç 2017’de başlanacak ve bu dönemde bitirilmiş olacak.
Yeniden düzenlenecek ve uzatılacak bir hatla İncirli’den devamla Davutkadı, Yediselviler, Yeşilyayla ve Ertuğrulgazi üzerinden, Siteler’e bağlantı sağlanacak.
İşlek caddenin fonksiyonu, Davutkadı’daki meyilli geçiş ve bölge otoparkları gibi önemli hususların, teknik ön hazırlığı uzattığı anlaşılıyor.
Önceki dönemle…
Gündeme getirilen ve Uludağ’ın yamaçlarından da kentin iki yakasını birleştirecek ‘Güney Çevre Yolu’ için bu ay imar kararı alınacak.
Kentsel dönüşümü teşvik için…
Toplam inşaat alanına 0.50’ye kadar emsal artış sağlayan ilkesel karar uygulamasının, ayrıca bitişik parsellere de getirilmesi düşünülüyor.
Bu uygulamaya mesafeli duran bazı AK Parti ve CHP yönetimindeki belediyeleri dikkate aldığımızda da, başvurulara vizenin adresi, yine Büyükşehir Belediyesi olacaktır.
Altepe, projesine göre veya kentsel dönüşümdeki yeni uygulamalara göre, başlı başına basın toplantıları düzenleyeceklerini söylüyor.
Yıldırım Tramvayı için…
Yakın tarih veriyor.

Nilüfer, ‘Kalite’cilere örnek

Türkiye Kalite Derneği’nin Kayseri’deki temsilciliğinden bir heyet, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’ndan (EFQM) Türkiye’de yerel yönetimler arasında ilk ödülü alan Nilüfer Belediyesi’ne, ‘inceleme programı’ düzenledi.
Heyet, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le görüşme gerçekleştirken, kalite yönetimi uygulaması ve sürecine ilişkin olarak, bilgi, deneyim ve tavsiyeler edindi.

Bursa, bebekleri giydiriyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde ve Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen sektör fuarı ‘Junio Show’, Bursa’nın bu alandaki farkını ve güçlü konumunu gözler önüne seriyor.
Dünya bebeklerini, Bursa giydiriyor.

Bursa’dan Türkiye’ye yeni bir “halk ve demokrasi’ hareketi

Bursa’da, Demokrat Parti’nin eski il başkanı Ahmet Yıldırım, eski güçlü günlere kavuşulması için ‘taban hareketi’ başlattıklarını duyurdu.
Gidişattan rahatsızlık vurgulanırken, Bursa’da 150 kişiden oluşan toplantıyla tüm Türkiye için ‘demokrasi meşalesi’ yakıldığı vurgulanıyor ve “Yeter, artık söz tabanındır” deniliyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.