Hava Durumu

Altepe: Doğanbey’le değer kattık, örnek olduk!

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2014 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2014 07:45
Bursa’nın sabit gündemi durumuna gelen kentsel dönüşüm, Osmangazi ve Yıldırım belediyelerince öncelik görülüyor.
Böyle olunca…
Doğanbey adıyla yürütülen kentsel dönüşüm, dünden bugüne durumuyla daima tartışma konusu edilmeye devam ediliyor.
Hak sahipleri arasında ve muhalif siyasi partiler, eleştirel düşünceler vurgulanıyor. Vatandaş da, kuşku ve kaygıya kapılabiliyor.
Doğanbeyliler arasında, dayanışmak için çalışmalar yürüten ve diğerine göre muhalif davranan Doğanbey Konutları Komşu Birliği, her fırsatta tepkisel açıklamalar yapıyor.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin iddialı bir kentsel dönüşümü duyurması üzerine, “Ümit ediyoruz ki, Doğanbey mağdurlarının başına gelenler, Yıldırım halkının başına gelmez” demişlerdi.
Dün, sabah saatleri…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, telefon hattımızın diğer ucundaydı. 
Osmangazi’ye başkanlığı döneminde yürütülen Doğanbey uygulaması ve hak sahiplerinin son açıklaması nedeniyle söyleyecekleri vardı.
Öncelikle…
Türkiye’nin daha sonra konuştuğu kentsel dönüşümü, farklı kazanımlar getiren ve örnek oluşturan projeyle Bursa’da ilk kez ve başarıyla gerçekleştirdiklerini vurguluyordu. 
Eleştirel düşünce ve tepkisel adımlara sitem ederek, “Teşekkür duymayı beklerken, eleştiri alıyoruz” diye konuştu.
Ardından…
Kapsama alanındaki mülkiyet sahiplerinin % 99’u tarafından kabul edilen ve hak sahiplerinin    % 86’sının aynı bölgede yeni ve modern mülkiyetler elde ettiğine işaret etti.
Hak sahiplerine kazanımlarından söz ederken, “Hak sahiplerinin eskiden 70 bin TL olan bir gayrimenkulünü, 250 bin TL’lik yeni gayrimenkule dönüştürdük” saptamasında bulundu.
Gayrimenkul piyasası açısından….
Edindiği bilgileri gündeme taşıyarak, “Kentin merkezinde, modern gayrimenkul ifadeleriyle piyasada yerini bulan Doğanbey’de, ortalama kira; 1.000 TL’dir. Konut veya işyeri özelliği ve büyüklüğüne göre, kira bedeli daha yüksek oluyor” diye konuşuyor.
Gayrimenkullerin daha yüksek değerlere yükseldiği ve kiralara yansıdığı, internetin popüler ilan sitelerinde dikkati çekiyor.
Altepe, gayrimenkul sahiplerinin tamamına yakını tarafından kabul edilen bir kentsel dönüşümü, Bursa’da gerçekleştirdiklerine dikkati çekiyor. Başka örneği olup olmadığını da, tartışmaya açıyor.
Farklı kentsel dönüşüm uygulamaları Bursa’da gündeme getirilirken, Doğanbey uygulamasının eleştirilmesine karşılık, Altepe’nin de söyleyecekleri oluyor.

Edebali, İtalya yolcusu...

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, iddialı bir kentsel dönüşüm politikasını kamuoyuna açıklarken, dikkatleri üzerine çekti.
Ahmet Taner Kışlalı Meydanı’ndaki katlı otoparkın üst katı, tanınmış ünlü konut firmalarını andıran bir şekilde düzenlenirken, halkta temas önemseniyor.
Basın toplantısını kaleme alırken…
Kentsel dönüşümde, şehir efsaneleri ve spekülasyonlara değinen Edebali’nin, “Belediyemizin dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini istiyoruz” dediğine odaklanıyorduk.
Edebali, kentsel dönüşümün başarıyla uygulanması için farklı düşünce ve önerilere açık olduklarını da belirtirken, İtalya’da deneyim paylaşımına katılacak.
25 Eylül itibariyle…
Diğer ülkelerde başarılı olmuş kentsel dönüşüm uygulamalarının tanıtılacağı fuara katılacak.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.