Hava Durumu

Altepe ısrarlı: Uludağ’ı bize versinler!

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2014 07:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2014 07:36
Yeni teleferikteyiz…Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle yolculuk ederken, Bursa için Uludağ’ın önemini ve hedefini heyecanla konuşuyordu.
Uludağ’ın bugünü, hedefinin gerisinde!
Yıllardır…
Olması gerekenler, hayallerde kalıyordu.
Şimdi…
Daha ötesi, fazlası ve özeli arzu ediliyor.
Başka dağlar için…
Merkezi yönetimin bütçeleriyle yapılanlar ve yapılmak istenenler, Bursa Teleferik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul’la da beraber, anımsanınca…

Altepe’nin, diyeceği oluyor.
Her zamanki gibi…
Yine…
Uludağ’ı istiyor.
Yani…
Uludağ’ın Ankara’nın vesayeti altında koyduğu sınır ve yetkilerle değil, tamamen Bursa’dan; Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilebilmesi vurgulanıyor.
“Uludağ’ı bize versinler!”
Alınabilen yetkilerle birden nasıl bir sıçrama yapılabileceği, farklı amaçlardaki tesis ve düzenlemeler için atılan ilk adım ve uygulamalarla da kendisini gösteriyor. 
Sarıalan’a kadar tamamlanan ve hizmet veren yeni teleferik hattının, Oteller Bölgesi’ne kadar uzatılması için çalışmalar sürüyor.
Yıl sonuna kadar…
Ver elini, Uludağ!
Kent merkezinden Uludağ’a bağlantıyı sağlayacak ilave bir teleferik hattı da, Bursa’da kentiçi havai toplu ulaşım dönemine ilk adım olacak.
Altepe’nin vurguladığı gibi…
Yeni teleferikle yarım milyon kişinin yolculuk etmesi ve genelinin Arap turistlerden oluşması, kent ve turizm açısından doğru adımın, geç de olsa atıldığını gözler önüne seriyor.

CUMHURİYET TARİHİNİN ''HAYAL HÜSRANI” GİBİ…

Cumhuriyet tarihinin en büyük konut uygulaması olarak lanse edilen Gürsu’daki Dışkaya projesi, Doğanbey kentsel dönüşümündeki gibi, mağduriyet ve tepkilere konu ediliyor.
Gürsu Belediyesi’nin girişimiyle ilçede Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) başlatılan 17 bin 400 konutluk projenin ilk etap  yerleşim süreci, projeyi sorunlarıyla gündeme getirdi.
Resmi kurumlarla yapılan görüşmelerden istenilen sonuç alınamayınca, sorunlara çözüm ve beklentilerin dile getirilmesi, yazılı iletilmeye başlandı.
Yol ve toplu ulaşım sorununa, acil çözüm isteniyor.
Gürsu Belediyesi’nden hizmet bekleniyor. Kestel Belediyesi’nin de kapısı çalındı. Bu ilçenin sınırlarında, ilgili mevcut yolları iyileştirme ve yeni yol çalışmaları isteniyor.
Toplu imzalar var!
Ağustos ayıyla…
Bursa Valiliği de, dert kapısı oldu!
Yaklaşık 2 bin konutluk ilk etap alanında, 500 ailenin taşındığı ve çok sayıda ailenin de taşınmak için tereddüt ettiğinden söz ediliyordu.
Yazıyla…
Hak sahiplerinin, imkanları doğrultusunda telefon, dilekçe, elektronik posta yoluyla istek, şikayet ve sorunlarını iletmelerine rağmen, yetkililerden cevap alınamadığı veya hazır cevapların iletildiği vurgulanıyor.
Sorun yumağı gibi..
Güvenli kısa yol ve toplu taşıma…
Sağlık hizmetleri…
Güvenlik hizmetleri…
Eğitim hizmetleri…
Özel ve kamu hizmetleri…
Geriye, bir şey kalmamış!
Dağın tepesine evler yapılıyor, ancak kamusal yönetime dayandırılan eksiklikler nedeniyle de adeta bir insanlık dramı öne sürülüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.