Hava Durumu

Altepe, sessizliğini bozdu!

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2012 01:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2012 01:41

Doğanbey kentsel dönüşümü, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ana muhalefet tarafından gündeme getirildi.

CHP sözcüsü Osman Ayradilli, belediyeler ve işbirliği yapılan Toplu Konut İdaresi’nin politikalarına eleştirel yaklaşımıyla dikkati çekti.
Samsun’daki şiddetli yağışlarda, kentsel dönüşüm uygulamasıyla yapılan TOKİ konutlarındaki can ve mal kaybı da vurgulandı. Bursa’daki mevcut örneklerin deneyimi ve yeni uygulamaların durumu için uyarı yapıldı.
Türkiye genelinde tartışılan, eleştirilen projele imza atan dönemin Toplu Konut İdaresi’nin başkanı Erdoğan Bayraktar’ın, bugün bu kurumun bağlı olduğu Çevre ve Şehircilik Bakanı oluşu da, eleştiri konusu oldu.
Ayradilli’nin açıklamaları, kendilerini artık “Doğanbey mağdurları” olarak lanse eden hak sahipleri için özel önem taşıyordu.
Altepe, sert üslupta ve yüksek sesle karşılık verdi.
Osmangazi ilçesine belediye başkanıyken başlattığı Doğanbey uygulamasını, şimdiye kadar özellikle yerel yönetim zemininde sahipleniyordu. Toplu Konut İdaresi de, bu projenin gerçeğe dönüşmesini sağlayan önemli unsur olarak tanımlanıyordu.
Dün ise…
Altepe, Toplu Konut İdaresi’ne olabildiğince sahiplenme gösterdi ve sözlerine de, “Ağzını açan, TOKİ diyor. Ne var ki, bu TOKİ’de? TOKİ, ne yaptı?” diye sordu.
Doğanbey uygulamasını gündeme getirerek, projeye, Toplu Konut İdaresi tarafından 300 milyon TL harcandığını vurguladı.
Ardından…
“TOKİ’nin kasasına, para mı girmiş?” dedi ve çok tartışılan bu kurumun Bursa’ya olası bakışı için de, “Bir daha da gelmez!” ifadesini kullandı.
Samsun’daki afet olayından sonra, Toplu Konut İdaresi’ne yönelik eleştiriler üzerine, “Avrupa’da afet yok mu? Amerika’da yok mu?” diye sordu. Sorarken de, “Herkes ağzını açıyor, saldırıyor!” diye tepki gösterdi.
Çeşitli sorunlar ve sıkıntılar gerekçesiyle kamusal yönetim politikasına tepki gösteren hak sahipleri de, gündeme geldi.
Altepe, uygulama öncesinde bölgede örneğin 70 bin TL edebilen evler yerine, şu an 320 bin TL’ye satış piyasası oluştuğuna dikkati çekti.
Toplu Konut İdaresi’nin 300 milyon TL harcama yapıp kasasına para girmeden, hak sahiplerine yeni ev ve ciddi değer artışı sağladığını vurguladı. Projenin gerçekleşmesini sağlayan bu önemli kuruma, haksızlık yapıldığını söyledi.

 

3 deniz otobüsü alınıyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul’a yönelik deniz yolu taşımacılığı için gelinen son durumu, Belediye Meclisi’nde açıkladı.
İstanbul’un Avrupa yakasındaki Kabataş’ta iskele kiralandığını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce onaylandığını vurguladı.
Seferler için 3 deniz otobüsü alınacağını ve 2’sinin her gün hizmet yapacağını, diğerinin de yedek tutulacağını belirtti. Norveç’ten alınması düşünülen araçların, 300 yolcu kapasiteli olacak.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.