Hava Durumu

Altepe, son noktayı koydu!

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2012 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2012 08:29
Büyükşehir Belediyesi, kentin elindeki hazır havalimanının ulaşıma açılması için ciddi ve artık beklenilen sonuca yaklaşılan bir süreç yürütüyor.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eleştirel yorum getirmişti. Aynı siyasi partili olma açısından, siyaseten de soru işaretleri yarattı.
Arınç, kentin milletvekili ve yerel beklentileri karşısında, çözümü sağlayan veya kolaylaştırabilen konumda bulunuyor.
Havalimanı açılır ise, küçük uçaklara yönelik olabileceği, çevresindeki yapılar için ciddi yıkımların ve bu nedenle de ciddi harcamaların gerektiğini söylemişti. Eski para birimiyle de katrilyon rakamı öne sürülüyordu.
Hayaller köreldi mi, körelmese bile, belediye tarafından milli servetin heba olacağı bir girişim mi vardı?
Dün…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle konuşurken, hem kamuoyunda hem de iktidarın yerelde kendi içerisinde oluşan soru işaretlerini ortadan kaldırmak istiyordu.
Arınç’tan soyut olarak, yürüttükleri sürece açıklık getirmek ve son durumu bizler aracılığıyla kente anlatmak istiyordu.
Yunuseli Havalimanı’nı, kentsel fırsat ve nimeti görüyor. Marka kent olabilmek ve turizmde de hak edilen payın alınabilmesi için girişimi kaçınılmaz görüyor.
Büyük kent konumu ve küresel sanayi varlığına da değinerek, havalimanını temel bir ihtiyaç olarak tanımlıyor.
Termal kent açılımı, çok yıldızlı oteller ve gelişme yolundaki sağlık turizmini de gündeme getiriyor, “Kişi başına turist geliri ortalama 600 ABD Doları, sağlık turizminde 8 bin ABD Doları, biz neden pay almayalım. Potansiyelimizi ekonomiye kazandırmalıyız.” diyor.
Altepe, Yunuseli Havalimanı’nın çevresindeki Hamitler, Hürriyet ve Bağlarbaşı gibi mahallelerde, büyük yıkım endişesi oluştuğuna değiniyor ve yüreklere su serperek, “Havalimanının açılmasını istesek de, zaten halkımın zararına olacaksa, hiç adım atmaz veya atılan adımdan dönerdik.” şeklinde konuşuyor.
Teknik tespitlere göre, havalimanı yakınında sadece 13 yapının tıraşlanmasının gündeme geldiğini, bu yapıların da vaktiyle kaçak yapıldığını belirtiyor. Bu yöndeki bir çalışmanın maliyetini de, 300 bin TL dolayında olduğu vurguluyor.
Uçuşlar için hiçbir imar planının değiştirilmeyeceğini ve imar kısıtlaması olmayacağını belirterek, “45 metre yükseklikten fazla olan yapılaşma girişimi, Ankara’ya bildirilecek. Yerleşim durumu ve imar hareketi, hava sahasının yönetimi ve pilotlar için gerekiyor.” dedi.
Bursa’nın fırsatı değerlendirmesi için sonuca vardıklarını da duyuran Altepe, “Yeni tesis projeleri, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nce onaylandı. Türk Hava Kuvvetleri, bilgi sahibi olmak istedi. Yeni tesisleri kent dinamikleriyle gerçekleştirmek istiyoruz ve fazla zaman almaz.” diye konuştu.
Bizce çok önemsediği bir hususun da altını çizerek, “Yunuseli Havaalanı’nın ulaşıma açılabilmesi, AK Parti’nin seçim bildirgesinde yer alıyor.” bilgisini paylaştı.
Eldeki havalimanının açılması sayesinde, bölgenin değer kazanacağını da belirtiyor ve İstanbul’daki Ataköy ve Florya gibi yerleri de örnek gösteriyor.
Altepe, Bursa’dan Balkanlar’a, örneğin bir Üsküp’e İstanbul üzerinde gidebilmenin 6 saati aştığına işaret ederken, kendi kentindeki havalimanı sayesinde 1.5 saat süreceğine işaret ediyor.
Arınç, Büyükşehir Belediyesi farklı bir siyasi parti tarafından yönetiliyormuş gibi bir fotoğraf verdi, ancak Altepe, hem kendi yolunu vurguladı hem de hayalin artık gerçeğe dönüşmek üzere olduğunu, soru işaretlerine yanıtlarıyla ortaya koydu.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.