Hava Durumu

Altepe suskunluğunu bozdu!

Yazının Giriş Tarihi: 13.01.2014 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.01.2014 08:19

Muhalif siyasi partilerin sahaya inmeleri, kent ve kentliye vaatleri de ardı ardına gündeme getiriyor.
Su, yine başlıca!
Önceki yerel seçimlerde, MHP'nin suyu bedava yapacağını söylemesi, Disneyland vaadinden önce önem taşıyordu.
Yanı sıra…
Yine MHP'den, öğrenci, emekli ve yaşlılara ücretsiz ulaşım vaadi de, toplumsal açıdan önemli bir vaat oluyordu.
Böylesine vaatlere rağmen…
MHP, Bursa'yı yönetmeye seçilemedi.
Yine de bir ilerleme kaydedilerek, yıllar sonra Büyükşehir Belediye Meclisi'nde temsil elde etmişlerdi.
CHP'nin de vaatleri vardı, ancak yaşanabilir kent koşulları ve memnun olunabilir hizmet vaatleri, hedeflenen sonucu getirmedi.
Bugün…
Yeni yerel seçim süreciyle de, vaatler açıklanıyor ve kentsel öngörülerden söz ediliyor.
CHP, su ve ulaşım hizmetlerine indirim vaadiyle dikkati çekerken, Doğanbey'in yıkılabilmesi de vurgulanıyor.
MHP'de ise, özellikle imar kararları ve kentsel dönüşümde halkın beklentilerini mutlak önemseyen söylemler ifade ediliyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yle dün yapılan görüşmemizde, vaatleri değerlendiriyor ve tepki gösteriyordu.
CHP'nin vaatlerine kızıyor da…
Toplu ulaşım hizmetlerini zaten zararı göze alarak yürüttüklerini ifade ederken, "Kentin bir ucundan diğer ucuna 1.5 TL'ye gidiliyor. Zarar edilen bir sektörde, fedakârlık yapıyoruz." diyor.
Ulaşım hizmetlerinden indirim yapılamayacağını belirtirken, devamında da şöyle diyor:
"Zaten zararı göze alan bir hizmette, indirim nasıl olacak? İndirim yapılır ise, kaliteli hizmet ve yeni yatırımlar nasıl olacak? Kazandıran iş olsaydı, özel halk otobüsçüleri, 'Kazanamıyoruz!' diye de ortaya çıkmazlardı."
Su fiyatına indirim vaadini de tartışmaya açarak, "İndirim olur ise, kaliteli su temini için mevcut şebekelerin değiştirilmesi ve yeni şebekelerin kurulabilmesi, baraj ve arıtma tesislerinin işletmeleri, yağmur suyu şebekelerinin kurulabilmesi nasıl olacak?" diye de soruyor.
İmar ve kentsel dönüşüm için pembe söylemlerde bulunulduğunu dile getiren Altepe, "Tabi olunan yasa ve yönetmelikler ortada… Muhalif siyasi partiler, neyi nasıl yapacaklarını da söylemeliler." çağrısında bulunuyor.
Kentsel dönüşümde Doğanbey uygulamasının olumsuz bir örnek olarak söz edilmesini eleştirirken, CHP'nin "Yıkacağız!" vaadine de tepki gösteriyor.
Altepe, Doğanbey'i, hak sahiplerinin %99'unun rızasıyla gerçekleştirdiklerine dikkati çekerken, "Tüm taraflarıyla beraber yürütülen bir proje yaptık. Bölge için farklı talep ve değerlendirmeler için bize iletilen de olmadı." şeklinde konuşuyor.
Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) yönelik eleştirilere de değinerek, "Tamam, TOKİ Bursa'ya gelmeyecek ise, halkın taleplerini dikkate alabilecek bir yatırımcı talebi ve ortak yürüyecek bir proje, kolayca olabilecek mi? Doğanbey'de, bir başarı vardır. Akpınar'a düşündüğümüz yeni uygulama için de %85'e ulaşan bir destek, söz konusudur." ifadesini kullanıyor.
Son sözleri…
"Doğanbey, Bursa'nın tek meselesi değildir. Bursa'nın bin 176 mahallesi vardır. Konuşacak konu bulamayanlar ve bir mahalleye girip çıkamayanlar varken, bizden daha çok Bursalı değillerdir ve bizden daha çok Bursa'yı bilmiyorlar."
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.