Hava Durumu

Altepe, yeniden adaylığın eşiğinde!

Yazının Giriş Tarihi: 30.07.2013 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.07.2013 08:23

1 yıl önce…
Bursa’da merak edilen ve erken oluşan sürecin önemli ilk gelişmesi yaşandı. Kaleme aldığımızda, kamuoyunda yankılandı.
“Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin kararı, merak ediliyordu. Konuştuk ve açık bir dille yeniden adaylığını şimdiden ilan etti.”
Altepe, özellikle “Kendimizi yetişmiş, yatkın olarak görüyoruz. Çalışmalarda, anketlerde ve yorumlarda çıkıyor.” diyordu.
Konumu için Bursa’da boşluk olmadığını belirtirken, AK Parti’deki çoklu adaylık söylentilerine karşılık da, “Bursa için yeni hedeflerimiz, çok adımlarımız var. Kim, nerede ve ne düşünüyor. Kim, nerede ve ne hesap yapıyor. Veya kim nerede, niye kuyu kazıyor.  Biz bunlara değil, kendi yolumuza bakarız.” mesajını duyurdu.
Birkaç gün önce…
Adaylıkta, AK Parti İl Başkanı’nı, Osmangazi ve Yıldırım Belediye Başkanları’nı, Kabine’den Faruk Çelik ve Veysel Eroğlu’nu vurguladık.
Altepe’nin geleceği, merak ediliyor!
Dolayısıyla…
Bursa’nın geleceği!
Yeni duyuma göre…
Bursa’da, Altepe’yle yola davem edilecek!
Birkaç ay öncesine dayalı böyle düşüncede, anketlerin etken olduğu vurgulanıyor. Halk arasında ve icraatıyla memnuniyet duyulduğuna ilişkin verilere varıldığı kaydediliyor.
AK Parti’nin, adaylarını mümkün olabilen erken zamanlamayla belirlemeyi ve öncelikle Büyükşehir adaylarıyla başlamayı planladığını, birkaç gün önce duyurmuştuk.
Süreç itibariyle…
AK Parti Genel Merkezi’nce önemsenen bir yeni ankete göre de, Altepe’nin kentinde popüler ve başarılı, ayrıca büyükşehir belediye başkanları arasında da, en önlerde olduğunun saptandığı söyleniyor.
Altepe’nin, % 60’ın üzerinde bir popülerliğiyle AK Parti’de en ön sıradaki 2 belediye başkanından biri olduğuna ilişkin duyumlar var. Verilerin, AK Parti Genel Merkezi’nin gözüyle beklentilerin de üzerinde gerçekleştiği yorumu da yapılıyor.
Bayram sonrası, gündem ısınacak.
Yeniden aday gösterilecek olanların da 1-2 ay içerisinde açıklanması bekleniyor. Altepe’nin de, en erken açıklanacaklar arasında olduğuna ilişkin duyumu, bugün not düşüyoruz.

RUDEF de, bir marka!

Türkiye insanı, tarihte Balkanlar’daki tarihsel varlığını, önemini ve soydaşlarıyla bütünleşebilme kavramını, belki de Elveda Rumeli dizisiyle öğrenmiş oldu.
Bir taraflarda Arnavutluk, Bosna Hersek ve Kosova, diğer taraflarda da Makedonya, Bulgaristan ve Yunanistan…
Bursa’da kurulu Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUDEF)  çatısı altındaki dernekleriyle beraber,  hem Türkiye hem de Balkanlar için dayanışmanın, birlik ve beraberliğin markasıdır…
Pek çok etkinlik düzenleyen, iletişim ve süreç politikaları yürüten RUDEF, geleneksel iftarını da, yarın Reşat Oyal Kültürparkı’ndaki Ender Çay bahçesi’nde düzenliyor.
Rumeli ahalisinin ve Bursa’daki varlığının önemli bir temsili ve misyonu konumunda bulunan RUDEF Genel Başkanı Şuayip Toprak, pek çok çalışmayı ve gündemi, mütevazı bir yönetim politikasıyla da, yine devam ettiriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.