Hava Durumu

Ankara’daki zirveden detaylar

Yazının Giriş Tarihi: 13.01.2012 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.01.2012 08:42
Doğanbey’e çözüm ufukta!
“Bursa’daki Doğanbey kentsel dönüşümü, ilgili tüm resmi kurumların katılımıyla aynı masada ele alınmalıdır.”
Böyle demiştik!
Uygulamaya iddialı başlandı, ancak teknik, mali ve sosyal açılardan , sorun ve tartışmalarıyla ele alıyorduk. Düzenli ve güvenli yapılaşma için öne sürülen yönteme, kentliyle tereddüt ve endişe yarattığını da vurguladık.
Nihayet!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın başkanlığında Ankara’da yapılan zirve toplantısı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı buluşturdu.
Son durum değerlendirmesi yapılırken… Toplantıya, Toplu Konut İdaresi’nin başkan yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve Büyükşehir Belediyesi Hukuk Danışmanı Osman Orhan da katıldılar.
Büyükşehir Belediyesi, gün içerisinde yazılı açıklama yayınladı.
Mülk sahiplerinin şikayetlerine konu olan hususları, maksimum düzeyde çözüme kavuşturacak kararların alındığı vurgulanıyordu.
Altepe’den, “Taraflar arasında yapılan fikir alışverişleri ve fedakarlıklar ile vatandaşların şikayetlerinin giderilmesi kararlaştırıldı. Ortak bir çözüm protokolü üzerinde mutabakata varılırken, mülk sahiplerinin biten dairelerine bir an önce geçmesi için gereken çalışmaların yapılması karar verildi.” görüşleri aktarıldı.
Yazılı resmi açıklamada detaylar yok, ancak edindiğimiz bilgilere göre, yerlerini devreden hak sahiplerine sevindirebilecek zemin oluştu. Kentsel dönüşümle ilgili intiba açısından, kamuoyu önünde önem taşıyor.
Hak sahipleri, konut alanlarının büyütüldüğü gerekçesiyle geri ödeme farkı çıkarılmasına tepki gösteriyordu. Böyle bir resmi süreç başlatıldı, sonra geri çekildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşüne sunulacak olan görüş birliği, çözümün artık yolda olduğunu gösteriyor.
Hak sahipleriyle imzalanan sözleşmelerde konutlara tanımlı olan metrekareler, eşdeğer bir imalatta 2. fark ödemeyi gerektirmeden geçerli olacak.  Daha büyük metrekareli konut tercihi yapanlara ise, metrekare birim maliyet tutarı üzerinden genel bir indirim öngörülüyor.
Sözleşmeye dayalı fiyat farklarının ödenebilmesinde, 1’den fazla konut hakkı olanlara, elindeki konut veya konutların karşılığında borç eksiltmesi veya sildirmesi sağlanmak isteniyor.
Ayrıca…
Gecikme iddiasıyla dava edilen konut teslimlerinin, bitmiş ve oturulmaya hazır olanları itibariyle hemen yapılabilmesi sağlanacak.
Toplu Konut İdaresi ile Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi’nin, hak sahiplerinin mağdur edilmemesi için kendi üzerlerine düşen fedakarlıkları konuştuklarını ve ortak karara yansıttıkları da öğrenildi.
Başbakan Erdoğan’dan, olumlu yanıt bekleniyor ve resmen müjde açıklamasının yapılabilmesinden söz ediliyor.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.