Hava Durumu

Arınç’tan, proje itirazcılarına: “Uzayda mı, kuracağız?”

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2015 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2015 08:14
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın dün Bursa’da köşe yazarlarıyla buluşması, 4 yılın icraatı ve gündem açısından, çifte önem taşıyordu.
Düşünce ve süreçleriyle yıllardır konuşulan büyük projelerin, farklı gerekçelerle yavaş kaldığı ve geciktiğini, sorumuzla vurguladık.
Özellikle…
İtiraz çevreleri, tartışma konusu oluyor.
Çevreci iddiasıyla…
Engelleyici eylem ve yargı girişimleri yürütülürken, aksine kentine zarar veren, fayda ve hizmeti gözetmeyen durum oluştuğunu söylüyor.
Farklı hastanelerin bütünsel bir projeyle yapılmak istendiği Bursa Entegre Sağlık Kampüsü’nü örnek gösterirken, “Hastaneyi nerede kuracağız? Uzayda mı, kuracağız?” diyordu.
Gemlik’e dönüşümü örnekliyor.
Deprem riskiyle…
“Mevcut yerleşimlerin taşınması öngörülüyor. Konut yapılmak istenen yerler için ‘Orada zeytinlik var’’ deniliyor. Zeytin kıymetlidir, ancak insandan söz ediyoruz.”
Türkiye geneliyle…
Bazı itiraz çevrelerinin arkasında, ülkenin güçlü olmasını, büyük projeler yapmasını istemeyen bazı lobi ve güç odaklarının bulunduğunu, tespite dayalı olarak anlatıyor.
Bursa’daki itiraz çevreleri uyarılıyor.
Bursa Adalet Sarayı’nın yapımının 2 yıl geciktiğinden söz eden Arınç, çarpıcı bir gerekçe açıklaması yaptı. 
Eski Cumhuriyet Başsavcısı’nın düşüncesine uyulduğunu ve merkezi yönetim kurumunun dışında bir mimari proje süreci başlattığını belirtirken, “2 yılda, proje tam bitirilemedi. Ortaya, pahalı proje çıktı, biz de tıraşlamalarla son şeklini verdirdik.” bilgisini paylaştı.
Yani…
Varsa gecikme, gerekçeleri vurgulandı.

“Yerli otomobil” için Bursa işbaşında!

Türkiye’nin, kendi markası ve imkanlarıyla yerli otomobil üretebilmesi hedeflenirken, somut çalışma olup olmadığı tartışmaları devam ediyor.
Bu durum yaşanıken…
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın açıklamalarında, Bursa’ya verilmiş bir görevin  bulunduğu bilgisi vardı.
İlk yerli malı otomobilin çalışma yönteminin, dünyanın üzerinde çalıştığı ve üretmeye başladığı gibi, elektrikli olmasına karar verildi.
Uludağ Üniversitesi’nin TeknoPark’ı olan Ulutek’te, AR-GE çalışmalarının yürütüldüğü, kamuoyuna açıklandı.

“Herkese ağabey denilmez!..”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a bir başka sorumuzla AK Parti’nin Bursa camiası ve kent için ağabeylik konumunu gündeme taşıdık.
Kızgınlığı, üzüntüsü olmuş muydu?
İlk sözlerine başlarken…
Benliğini ve ilkelerini ortaya koyan ve “Edepli adamım!” demesiyle dikkati çekiyordu. Çok konuşulan ağabeylik için de, “Herkese ağabey denilmez!..” ifadesini kullandı.
Ağabeyliğin tanımını yaparken de, “Örnek olması, iyi olması, adaletli olması ve vefalı olması...” yorumunda bulunuyordu.
Bursa’daki yeni aday listesi, yeni ağabey ve ağabeyler yakıştırmalarını gündeme getirirken, Arınç’ın açıklamaları, bu açıdan da önemliydi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.