Hava Durumu

Artık, bunları da konuşalım!

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2013 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2013 08:43

Bursa Valisi Şahabettin Harput, göreve başlayınca… Valilik de, belediyeler gibi ve Vali de, belediye başkanı gibi…
Kentin kimliği, geleceği ve hedefleri için açıklama, düşünce ve hedefler ortaya konulurken, adımlar da gündeme getiriliyor.
Özellikle…
Turizm kenti olabilmek önemseniyor. Kentin potansiyeli açısından, haklılık oluşturan durumdur.
Tuhaf olan…
Merkezi yönetimin turizmdeki taşra müdürlüğü, belediyeler gibi, Bursa’ya devrim gibi bir şeyler yapamadığıdır.
Valilik, Mustafakemalpaşa’daki eski Taş Mektep’i övgüyle restore ettiğini açıklarken, Bursa’nın en merkezindeki anıtsal Mahfel ise, göz kırpılmadan satılmak isteniyor.
Kentin trafik ve ulaşım sorunlarına rağmen de… Valilik’e bağlı İl Emniyet Müdürlüğü’nün neleri yapamadığı da konuşulmalıdır.
Yol kenarlarının park edilen taşıtlar ve işyerlerinin açık sergileriyle de işgal edildiği, uyduruk unsurlarla sahiplenmelerin olduğu, başlıca yol ve kavşakların kilitlendiği bir kent, huzur kenti olamaz.
Belli zamanlarda ekiplerin ve belli noktalardaki kameralı hız denetimleri, işin pratiği oluyor.
Başlıca cadde ve kavşaklara polis görevlendirilmesi ve akşamları, belirli saate kadar devam edebilmesi, karayolları ve çevre yollarında da, denetim turları yapılması, büyük kent olabilmenin de gereği değil midir?
Gelişmiş ülkelerin ve markalaşmış kentlerin de, trafik ve ulaşım sorunları oluyor, ancak Türkiye’deki gibi, can kaybı ve mal zararı yaşanmıyor.
Toplumunda, umursamazlık ve vurdumduymazlığın yaygın olduğunu da dikkate alırsak, kamusal yönetimin denetim ve yaptırım işlevi, daha da büyük önem oluşturuyor.
Bursa’nın turistik bölgelerinden Tophane semtine, yerli ve yabancı turist akını yaşanıyor, ancak keşmekeşliğin, özellikle otobüslerle oluşan park işgallerinin tahammül edilebilir ve hoşgörüyle karşılanabilir durumu da yok.
Sözün özü…
Büyük ve turistik kent gerçekleri dikkate alınarak, kamusal yönetimlerin, özel gündemle bir araya gelmeleri gerekiyor.
Böylesine buluşmaya, kentin ve toplumun ihtiyacı var. Masa başında, özel halk otobüsçüleri de, dolmuş ve taksiciler de, servis taşıyıcıları da olmalıdırlar.
Dubai’de turizm buluşmaları ve pazarlamalarına gidilirken, Bursa’da şöyle kendimize bakıp, kendimizi konuşabilmemiz, dersleri çıkarmamız gerekiyor.
Sözün özü…
Büyükşehir Belediyesi ve başkanlığını yürüten Recep Altepe, günah keçisi de görülmemelidir.
Düzensizlikte, toplumun kendisi başlıca sorumludur. Bursa Valiliği, kendi sorumluluğunu da, tam anlamıyla yerine getirmelidir.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.