Hava Durumu

Artık pes doğrusu!

Yazının Giriş Tarihi: 13.08.2012 10:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.08.2012 10:14

Polisiye, adli olayların az olup olmadığını ölçüt almak, ne derece tam doğrudur?  Çeşitli alanlardaki sorunları ve devam eden beklentileri de hesaba katsak…
Yüksek hızlı tren programında, tam öncelikli olmadık. Gündeme getirilen projenin istasyonları bile, Ankara’da, masa başında düşünüldü.
Resmi hastanelerin koşullarını iyileştirme ve geliştirme adımları, durma noktasına geldi. Yeni tesis projeleri de, gündemden düştü. Büyük bir kentte ne derece doğru bir yöntem olduğu tartışılan sağlık kompleksi ısrarı, idari yargıya takıldı.
Bursa’nın ovasından yeni bölge müdürlüğü alanı verilen Karayolları’nın bu kente köprülü kavşağı, altgeçit ve yol şerit boyası yaptığı yok. İstanbul-İzmir kavşağında olmasak, çevre yolu da hayaldi.
Sportif tesisleşme, son yıllarda parlayan Anadolu kentlerinin de gerisine düştü. Bu Anadolu kentleri, dünyanın önemli organizasyonlarına çoktan ev sahipliğini üstlendi.
Malum…
Kentsel dönüşüm süreci başlatıldı.
Yeniden imar sayesinde, güvenli yeni yapılaşma sağlanacağından söz ediliyor. Böylelikle düzenli kent-leşmenin sonradan yaratılması da hedefleniyor.
Zaten...
Bursa’da proje vardı!
Süreci itibariyle 5 yılı geride bırakan Doğanbey kentsel dönüşümü, Bursa için sosyal sorun ve kanayan yara oldu.
Yerlerini verip hak sahipliği elde edenlerin, belki imzalarını atarlarken gözden kaçırdıkları ve göz ardı ettikleri bazı hususlar da vardır.
Ancak…
Yaşananlar, tüm kenti ve kentliyi hem şaşırtmış hem de ürkütmüştür. Yeni projelere tereddüt yaratmıştır.
Dönüşüm yasasıyla en baştan yürütme durdurma davası açamayacak olan diğer kentliler, Doğanbey kentsel dönüşümündeki hak sahipleri kadar da, şanslı olamayacaklar.
Doğanbey kentsel dönüşümünün sakinleri, toplumsal mücadelenin çok türlü davranışlarını da ortaya koymaya başladılar. Hukuk mücadelelerinin yanı sıra, saha mücadelesi de veriyorlar.
Kent ve kentli yararı gerekçeleriyle düşünülen ve başlatılan böyle büyük ve önemli proje, bu duruma düşmemeliydi.
Kenti yönetenler, Toplu Konut İdaresi’nin yetkilileriyle kendi kentinde masaya oturamadılar.  Sorun ve dertleri için Ankara’ya giden vatandaşlar gibi oldular
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, resmi ve özel tüm ülkenin tapusunu veren yetkiler tanınmıştı. Kentsel dönüşüm yasasıyla da, Toplu Konut İdaresi’nin eli de, tam güçlendi.
Toplu Konut İdaresi, Bursa’nın kentlisi ve medyasının önüne çıkmayıp, dün gazetelerdeki ilanıyla konuştu. Bursa gibi bir büyük kente ve kentlisine, bu da reva mı?
Artık…
Pes doğrusu!
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.