Hava Durumu

Bakan Çelik’in Bursa’sında, taşeron çalışanlara sözleşme!

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2015 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2015 07:26
Calışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, önemli çalışmaları ve atik tutumuyla olumlu düşünce ve intibalar bıraktı. 
Devlet kurumlarındaki taşeron çalışanların sorun ve beklentileri için gayretini, farklı adım ve gelişmelerle biliyoruz.
Taşeron işcilerin devlet kadrosuna geçebilme arzusu ve bekleyişi devam ederken, AK Parti hükümetinin genel seçim sonrası için de çözüm düşünceleri vardı.
Sendikalaşmanın önünün açılabilmesi ve toplu iş sözleşmesi yapılabilmesini amaçlayan torba yasa yöntemi, iyileştirme formülüydü.
Sözleşmelerle işçilerin elde edecekleri mali artışlar, mevcut ücretlerin üzerindeki farklar olarak devlet tarafından karşılanıyor.
İşçi sendikalarıyla masaya oturulması için Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası adıyla farklı, yeni bir işveren sendikacılığı getirilmişti.
Sosyal Güvenlik Kurumu Bursa İl Müdürlüğü’nde de sözleşme yapılacak ve 28 Temmuz’da masada bir araya gelinecek.
Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Keskin, yetkili taraf sendika olarak bir açıklama yaparak, “Devamı gelecek inşallah. Taşeron çalışanların doğru adresi, Hak-İş; Hizmet-İş!” diyordu.
Kurumun, Çelik’e bağlı bulunduğunu da dikkate alırsak, taşeronlara çözüm ve sendikalaşma politikası açısından, kentinde de uygulamaya geçilmiş oluyor.

TAŞERONLARA TAM ÇÖZÜM OLACAK MI?

Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan’la taşeron işçilerin geleceğini konuştuk ve umut veren açıklamalar aldık.
AK Parti ve hükümetinin, çözüm için düşünce ve adımlar içerisinde olduğunu belirtirken, özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in konumunu gündeme taşıdı.
Özel çaba ve çalışmaları nedeniyle…
Çelik’e teşekkür eden Arslan, “Çözüm gayesiyle sayın Çelik’in kendi düşünce ve çalışmaları, katkı ve ilerlemeler sağlamıştır.” diyor.
Taşeron çalışanları için toplu iş sözleşmesi uygulamasına geçilmesini,  “Nihai çözümler için eşikten geçilmiştir.” olarak önemsiyor.
Açılan davalarla kadroya geçebilme durumu elde edenler için yasal düzenleme çalışması başlatıldığına değinerek, “Süreç, genel seçim sonrasına kalmıştı.” diye konuştu.
Top, yeni hükümette!

TURİSTİK KAMUSAL YÖNETİM ŞART

Önemli ve turistik bir Bursa’yı ve iddialı hedefini konuşuyorsak, kamusal yönetim olarak özel bir yönetim politikası ve uygulaması gerekiyor.
Setbaşı’ndan Yeşil Külliyesi’ne giden yolun panayır görüntüsünü ve kamusal alan işgallerini dikkate aldığımızda, otorite sorunu gündeme geliyor.
Emir Sultan Camii…
Çocukların, Suriyeli küçük mağdurların çöp konteynerlerinden umudunu ve rahatsız edici bazı davranışlar nedeniyle geceden sabaha avlunun kapalı tutulduğunu yazmıştık.
Güven açısından…
Belediyenin zabıta ve özel güvenlikçilerindan ziyade, caydırıcı gücü tam olan polis de, önemli noktalarda görülmek isteniyor.

TİCARETSİZ BURSASPOR OLMAZ

“Bursaspor için”  denilince… 
Devletin ve özellikle belediyelerin imkan ve destekleri, daha çok gündeme geliyor. Bu nedenle daima beklentiler bulunuyor.
Bursaspor’un ticareti, uygulaması şart!
Kendilerinden futbolcu verilmesiyle transfer gelirleri olabilir, ancak…
Lisanslı ürünlerde karşılaştığımız çeşit ve albeni sorunu, satış noktalarının göze batmayan ve kendisini yenilemeyen durumu, söylediklerimizi de doğruluyor.
Taraftarlar da bir yana, bu kentin tüm halkı da, yerli ve yabancı turistler de, Bursaspor ürünleri için birer müşteri durumundadır. 
Bursaspor’un marka olmasından söz ediliyor, paraya dönüşüm yok.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.