Hava Durumu

Bakan Özhaseki’den işaret!

Yazının Giriş Tarihi: 26.10.2016 04:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 04:49
Belediyeler, gayrimenkul sahipleri ve müteahhitler tarafından yanıtı çok merak edilen soruyu, dün Bursa’ya gelen muhatabına, yetkilisine sorduk.
İnşaat haklarında önemli avantajlara sahip Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin mevcuduna ait yürürlük, 31 Aralık 2016’da sonlanıyor.
Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin yenisinin yürürlüğe girmesi, yeniden ertelenecek mi? Ve bu soruya, Bursa’da yanıt arama fırsatı oluştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin geçen hafta, “Görünen; uzatılacak!” demesinin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de, dün Bursa’daydı.
Sorduk, kendisine...
Ayak bastığı ilk dakikalar içerisinde, “Önümüzde zaman var. Belediye başkanı arkadaşlarımızla Bursa’da da konuşacağız.” diyordu.
Sonraki saatlerle...
Belediye başkanlarıyla buluştu.
Yeniden erteleme olasılığı ve durumu açısından, Türkiye’nin her tarafındaki belediyelerden, süre uzatımı için istek geldiğini söyledi.
Bursa’nın müteahhitleri de, beklentiyi vurguluyor.
Günün ilk katılımıyla...
Özhaseki, Sabah’ın Bursa’da düzenlediği Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultay’ında konuşmuş, yanı sıra TOKİ Başkanı Ergün Turan da, kürsüdeydi.
Açıklamalara bakarsak...
İnşaat sektörü, ekonominin dinamosu görülüyor. Kentsel dönüşüm de, güvenli yapılar için önemliydi, ancak finansman yöntemleri tartışılmaya devam ediyor.
Gidişat...
Yeni yönetmeliğe, ‘yeniden’ erteleme!

İmarda, ‘mahalle’ kültürü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentlerin yeniden imarında, konut uygulamaları için mahalle kültürü anlayışının gözetileceğini söyledi.
Osmanlı Dönemi’nde, toplumsal ihtiyaçlar için külliye uygulamalarını gösterdi. Böylelikle de, sağlık, eğitim ve ibadethane unsurlarının da, bir araya getirildiğine dikkati çekiyordu.
Toplumu ayrıştırmama da, önemle vurgulandı.

Kulelere TOKİ’den ‘fren’

Bursa’da konuşan TOKİ Başkanı Ergün Turan, yeni toplu konutlar için artık yatay mimariyi esas aldıklarını açıkladı.
Yüksek yapılaşma tartışmalarına karşılık, “Yapacağımız binalar, o kentin en yüksek yapısını geçmeyecek” ifadesini kullandı.
Kule apartmanlara fren.

Eğitimde ‘örnek’ vakıf

Bursa’da, başarılı sosyal faaliyetleriyle bilinen Artvin Vakfı, yeni eğitim ve öğretim dönemiyle 140 öğrenciye 8 ay süreyle ayda 100 TL burs verecek. Artvin Vakfı Başkanı Osman Nuri Başaran, yıllık desteğin 112 bin TL olduğunu belirtirken, dayanışmayı da duygulanarak paylaşıyordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.