Hava Durumu

Bakanlar Kurulu’ndan, Bursa’ya dönüşüm ilanı!

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2013 11:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2013 11:20

Yeni özel yasaya dayalı düşünce, hedef ve uygulamalar da, artık gündemdeki yerlerini aldı.
Kentsel dönüşümün öncelikli kentlerinden Bursa’ya, merkezi yönetimin özel müdürlükleri henüz oluşturulmadı, ancak Bakanlar Kurulu, fiili uygulamalar için çifte önemli karar aldı.
Beklenen kararlar çıktı!
Yıldırım Belediyesi’nin Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı, Çınarönü, Hacivat ve Şirinevler mahallelerini kapsayan bütünleşik uygulama bölgesi, afet riskli alan ilan edildi.
Büyükşehir Belediyesi’nin, Osmangazi’deki Akpınar’da, Korupark- 1050 Konutlar arası olarak belirlediği bölge de, kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak tanımlandı.
Afet riskine esas kentsel dönüşüm alanlarına ilişkin tüm yetkiler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verildikten sonra, Bursa’ya ilk resmi kararlar da gerçekleşmiş oluyor.
Resmi Gazete’de dün yayınlanarak yürürlüğe giren kararlar, belediyelerin uygulamalara fiilen başlayabilmesi anlamına geliyor.
Yıldırım Belediyesi, geçen yıl kentsel dönüşüm politikasını oluşturmuş ve birbirleriyle komşu 7 mahalleyi bütün olarak ele almıştı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sonradan yürürlüğe giren üst otoriterlik konu-mu gereği, belediye meclisinden uyumu kararı çıkartılmıştı.
Büyükşehir Belediyesie, Mudanya karayoluna cepheli 1050 Konutlar- Korupark arasını ele alırken, kendi ilk adımını duyurmuştu.
Yıldırım Belediyesi, zemin ve bina risklerinin, bilimsel açıdan ne derece ele alındığı gerekçesiyle bazı meslek odalarınca, Büyükşehir Belediyesi de yer seçimi tercihiyle tartışma konusu edilmişti.

 

Dağyenice’ye doping!

Bursa’nın termal kent odaklı turizm hamlesi olan Nilüfer’deki Dağyenice bölgesinin amacı ve hedefi, yeni bir kararla güçlendirildi.
Bursa Dağyenice Termal Turizm Merkezi’nin ismi, Bakanlar Kurulu’nun ilgili kararıyla Bursa Dağyenice Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak değiştirildi.
Resmi Gazete’de dün yayınlanan düzenleme, hedefe yürünmesini hızlandırmayı, yatırımları daha da teşvik etmeyi, yöntemleri çeşitlendirmeyi, süreci ve gelişimi gözetmeyi öngörüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.