Hava Durumu

Balkanlar’da iftar sofrası, Doğanbey’de gönül yarası!

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2013 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2013 08:31

Türkiye için kentsel dönüşüm konuşuluyor, ancak Bursa’ya dikilen Doğanbey uygulamasında ise, ilk adımından bugüne de sorunlar, dertler bitmiyor.
Tüm yüzler gülemiyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe belediye başkanıyken gündeme getirdiği ve başlattığı projesiyle açıkçası bölge halkına umut olmuştu, sevinç yaratmıştı.
Kentin en merkezinde, yeni ve kıymetli konutlara dönüşüm olacaktı. Altepe, birkaç metrekare yeri olana da hak sahipliği tanımıştı. Toplu razılık ve uzlaşıdan söz ediliyordu.
Yıllar geçtikçe…
İdari, teknik, mali ve hukuki sorunlar oluştu. Binalar dikildikçe, oturulmak istendikçe ve yerleşime geçildikçe, ayrıca yeni sorunlar gündeme geldi.
Böyle devam ediyor.
Ramazan ayındayız.
Bursa’da, belediyelerce iftar sofraları kuruluyor ve şenlikler düzenleniyor.
Dinin ruhaniyetiyle de beraber, “Hepimiz kardeş” deniliyor. Böylece birlik ve beraberlik, dostluk ve kardeşliğin duyguları vurgulanıyor.
Doğanbey kentsel dönüşümündeki hak sahipleri, çoktan beri taşınmaya başlamış olmakla da beraber, modern görüntüye sahip bir mahalle bütünlüğünü meydana getirdiler.
Buruk bir sevinçle Doğanbey konutlarına yerleşenler, dertlerine çözüm için hem Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri hem de Toplu Konut İdaresi’nden umutlu bekleyişlerine devam ediyorlar.
Sorunlara çözüm getirmesi ve öncelikle kulak vermesi, tüm beklentin de ortak muhatabı, aslında yereli ve geneliyle de AK Parti çifte iktidarıdır!
Bursa belediyelerince Balkanlar’da bile iftar sofraları kurulurken, Doğanbey kentsel dönüşümündeki kentlilerde, gönül yarası var.
Doğanbey Konutları Komşu Derneği Başkanı Mehmet Aslan’la dün konuşurken, Bursa belediyelerinin diğer semtlerdeki iftar sofraları ve şenliklerinin aksine, yalnızlık ve yas duygularından söz ediyor.
Aslan, ilgili yerel ve merkezi yönetim kurumlarının kendileriyle zaten düzenli iletişime sahip olmadıklarını ifade         ederken, “Ramazanda, bizlerle iftar sofrası kuranı ve etkinlikler düzenleyen olmadığı gibi, aranmıyoruz ve sorulmuyoruz da… Aynı ve farklı sorunlarımıza rağmen, muhatap bile bulamıyoruz.” diyor.
Doğanbey sakinlerinin durumu, artık sadece belediyelerde sınırlı olmaktan çıkmıştır. Ve AK Parti’nin siyasi ve toplumsal meselesine dönüşmüştür.
AK Parti otoritesi, kendilerine mensup belediye başkanları ve bürokratlarıyla yönetilen kurumlarının politikalarına, artık siyaseten onarım getirebilmelidir.
Türkiye’nin kentsel dönüşüm politikası için Bursa’da, Doğanbey uygulamasındaki hak sahiplerine önem ve değer görmek, dertlerine çözüm arayabilmek gereği bulunuyor.
Bursa’da, AK Parti’nin de sokak iftarları düzenlediğini dikkate alırsak, “Hepimiz kardeşiz” duygusuyla Doğanbey’de hak sahipleriyle bir gönül sofrası, çoktan kurulmuş olmalıydı. Bu yapılamıyorsa kapıları çalınmalıydı.
Hepimiz insanız ve herkes hata yapabilir. Mübarek ramazan ayında, Balkanlar’la nasıl gönül sofrası kuruluyor ise, kendi kentimizin insanı arasında, yalnızlaştırma ve ötekileştirme de olmamalıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.