Hava Durumu

“Bas gaza, bas!”

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2013 09:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2013 09:02

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu görevine ilk adaylık süreciyle beraber, otomotiv kenti Bursa’ya tarihi bir hedef göstermişti.
Türkiye’de, ilk yerli tramvay üretimi!
Kentin küresel makine endüstrisi markalarından Durmazlar, hedefe varılabilmesi için harekete geçmiş ve süreci yürütmüştü.
Dün…
Tarihi gündü!
Bursa’da, Türk sermayesi ve emek gücüyle üretilen ilk yerli tramvaylar, Kent Meydanı’ndaki törenle seferlere başladı.
Bursa ve sanayisi taçlandı!
Altepe vurguladı…
Kentin markalaşması, özgüvenin artırılması, yeni hedefler ve başarıları için bir başka önemli ve tarihi sürecin mutlu sonu fotoğraflandı.
Kentsel arzu ve hayal gerçek oldu.
Yatırımın sahibi Durmazlar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, sadece diğer kentler için değil, Berlin ve Şikago gibi dünya kentlere de üretim sevdasını ifade etti.
AK Parti milletvekilleri tarafından yapılan açıklamalar, Altepe’nin hedefini ve özel sektörün başarısına övgüler taşıyordu.
Kent merkezi dolaşıldı.
Hedefin süreci, kolay geçmedi.
Henüz…
Üretim tesisindeki düşünce ve fiziki çalışmalarıyla beraber, aracın bütünselliğinin elde edilmesi ve ardından deneyim kuşkuları, tartışmaları yaşandı.
Konuşmasında, kuşkulu ve eleştirel çevreleri gündeme getiren Altepe, “Tramvayla ilgili sıkıntı ve sorunlardan söz edildi, ancak bugüne varıldığında da, böyle olmadığı da görüldü.” diyordu.
Böyle denilirken…
Yokuş tartışmalarına, esprili karşılık vardı.
Çakırhamam yokuşu çıkılırken, sürücülüğü yürüten vatmana, heyecan ve tebessümlerle “Bas gaza, bas!” diye sesleniliyordu.
Sıradaki hedef…
Uçak ve uzay sanayisi!
Bursa’nın sanayisindeki mevcut potansiyel ve deneyimle yeni hedefin zor olmadığı, milletvekillerince de ifade ediliyordu.
Durmazlar firmasının, önemli başarıları ve deneyimi nedeniyle uçak ve uzay sanayisine adım atma beklentileri de oluştu.  
Yatırım programında, hızlı tren ve metro araç üretimi bulunuyor.
Bursa sanayisi adına…
Önemli bir kavşak noktası geçildi.
Otomobil ve ticari taşıtların yanı sıra, raylı sistem sektöründe de varlık gösteriliyor. Yan sanayi oluşması ve gelişimi de gündeme geliyor.
Nitekim…
Durmaz, tramvay için ithal edilen kapıyı üreten firmanın, Bursa’da tesisleşebilmeyi programına aldığını da, bilgi edindik.
Bursa’ya tarih yazılırken…
Görevine yeniden aday gösterilme sürecinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin açıkladığı Şehirlerarası Otobüs Terminali, Siteler ve Yeşil-  Çekirge hatları, artık vaatleri arasında…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.