Hava Durumu

Başbakan’dan Bursa’ya sürpriz!

Yazının Giriş Tarihi: 19.07.2016 05:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 05:13
Bursa olarak…
Büyük düşünmeye, konuşmaya ve hedefler belirlemeye başladık, ancak Başbakan Binali Yıldırım’ın bir konuşması, Bursa açısından sürpriz gelişmeydi.
Bilindiği üzere…
Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, hem havacılık ve beraberinde uzay hem de raylı sistemde, Bursa’nın merkez olabilmesini vurguluyor.
Yürütülen süreçle…
Bursa’da, Durmazlar tarafından tramvay araçları üretilirken, metro aracı üretimi için de çalışmalar, daha sonra plan ve programa bağlanmıştı.
Tren araçları üretimiyle bilinen Eskişehir de, geriye düşmüş ve kentte tartışma konusu olurken, Samsun da, Bursa’ya tramvay siparişi vermişti.
Hükümet politikasıyla da, Ankara’nın sanayisine, uzay ve havacılık rolü verilmek istenirken, Bursa’da ise, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, NASA’ya inceleme gezisi düzenlemişti.
Bunlar yaşanırken…
Bu ayın ilk haftasında Eskişehir’de konuşan Başbakan Yıldırım, “Eskişehir, artık havacılığın ve raylı sistemlerin merkezi haline geliyor.” diyordu.
Yıldırım, havacılık ve raylı sistem sanayisi için “Bunlar teknolojik sektörler, ülkelerin fark oluşturduğu sektörlerdir. Onun için biz işe Eskişehir’den başladık.” ifadesini kullanıyordu.
Bu arada…
Eskişehir, CHP’nin yönetiminde, ancak kabinenin devam üyelerinden AK Parti Milletvekili Nabi Avcı’nın etkisiyle 2013 yılında ‘Türk Dünyası Kültür Başkenti’ yapılmıştı.
Bursa’ya hayırlı gidişatlar…

Mudanya’da ‘ücretsiz’ internet

Mudanya Belediyesi, ücretsiz internet erişimini yaygınlaştırmaya devam etmek için yeni bir kablosuz bağlantı noktası duyurdu.
Mütareke Meydanı’ndan da, erişim sağlanıyor.
Cumhuriyet Meydanı (İskele Meydanı), Güzelyalı; Atatürk Parkı ve turistik Tirilye’nin ardından, hizmet noktası 4 oldu.
Kablosuz bağlantı, ‘Barışın Başkenti’ ismini taşıyor.

Kestel’de 2.5 milyonluk ‘satış’

Kestel Belediyesi, ’sanayi arsası’ imarlı gayrimenkulünü, yarın ihaleyle satıyor. Alıcı için KDV muafiyeti avantajı bulunuyor.
Yatırımcılar için fırsat anlamına gelen arsa, 3 bin 293 metrekare olup, artırıma esas taban satış bedeli, 2 milyon 462 bin TL olarak belirlendi.

‘Darbe karşıtı’ buluşmalarda, belediyelerden halka hizmet

Bursa’da belediyeler, sürdürülen darbe karşıtı meydan buluşmaları nedeniyle su, gıda ve ulaşım hizmeti sundu.
Büyükşehir Belediyesi, su, çay ve çorba ikram ederken, BursaRay, sabaha kadar ücretsizdi. Yıldırım Belediyesi, kumanya, pet şişe su ve Türk Bayrağı dağıttı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.