Hava Durumu

Başbakan’lı günün, gizli kahramanları!

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2014 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2014 08:00
O gün…Merinos Parkı, Türkiye’nin merkezi oldu.
Başbakan ve Bakanlar’ın kentle buluşma noktasıydı, ancak…
Başbakanlık’ın korumalarına dayandırılan düzen ve güvenlik uygulamaları, yerel otoritenin devre dışı bırakması anlamına geliyordu.
Öyle ki…
Atatürk Kongre Kültür Merkezi Koordinatörü Semih Pala ve bütünsel işleyişte rolü bulunan BİNTED Genel Müdürü Birgül Yıldız bile, zor adım atabildi.
Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı görevini de yürüten Pala, bağımsız diğer büyük binaya geçebilmesinde bile, sorun yaşadı.
Aynı gün başlayan uluslararası katılımlı Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu ve Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bilim Merkezleri Ağı Genel Kurulu’nun iptalden döndüğünü de dikkate alırsak…
Katılımcılara yemek düzenlendiği sırada, panoramik manzaraya sahip teras balkonun tüm kapılarının kilitli tutulması bile olağan kalıyordu.
Kaldırtılan kafeterya ve çocuk oyun üniteleri ile Türk Bayrağı’nın gönderinin dışındaki diğer bayrak direkleri de, daha sonra yerlerine konulacaktı.
Bir gün öncesi, büyük senfoni konseri... Ertesi gün; Başbakan ve Bakanlar’ın halkla buluşması ve ayrıca BTSO İlk 250 Ödül Töreni, Türkiye ile Kuzey Afrika ve Ortadoğu odaklı bilim zirveleri…
Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde, koordinötür Semih Pala ile yönetim kademesindeki genç çalışma arkadaşları Burcu Bahadır, Esra Çetintaya ve Hilal İpekçi… Diğer görevlerdeki Salih Ilgaz, Semih Akosman, Cüneyt Aksoy ve Ahmet Özen…
Uluslararası buluşmaları organizasyonları yürüten Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan ve BİNTED Genel Müdürü  Birgül Yıldız’da, gün boyu stres yaşadı.
Sabırlı mesai ardından, geçmiş olsun.

ÖNLEM EZİYETİNE, ECEVİT'Lİ ELEŞTİRİ…

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Bursa’daki programı için uygulanan katı ve kapsamlı güvenlik uygulamalarını dün ele alırken, “Krizin en büyüğü yaşandı!” demiştik.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde aynı gün başlayan uluslararası bilim buluşmalarının iptal ettirilmesi bile, gündeme getirilmişti.
Makalemiz nedeniyle…
Yıldırım Belediyesi’nin eski başkanlarından Ramazan Altunöz, o dönemdeki kendi genel başkanı olan merhum Bülent  Ecevit’li yorumunu, dün sosyal medyada paylaştı.
“Bu kente rahmetli Bülent Ecevit de, Başbakan’ken geldi, son derece mütevazıydı her şey…”

PALA, “UZAY” TOPUNDA!

Atatürk Kongre Kültür Merkezi Genel Koordinatörü Semih Pala, Başbakan ve Bakanlar’a ev sahipliğe nedeniyle stresli 48 saat yaşadı.
Uluslararası bilim buluşmalarında sergilenen ve küresel tasarımın içerisindeki koltuklara oturularak dönen uzay topu, özel ilgisini çekiyordu.
Sosyal medyada paylaştı.

Beğeni alırken, kendisine “Bir tur ver de, binelim Başkan” deniliyordu. Yanıtı,  “Bırak 1 turu, yarım turda bile adamın altını üstüne getirir.” oluyordu.

KÜÇÜK ÜLKÜ'DEN TÜRKİYE YORUMU!

Atatürk’ün vefatının yıldönümü…
Milletiyle yürüttüğü milli mücadelenin ardından, halkının kendini yönetmeye başlaması ve cumhuriyetin tesis edilmesi…İlke ve devrimler… 
Avrupa Birliği’ndeki başlıca ülkelerden bile önce oluşturulan yönetim düzeni, atılan adımlar, konulan hedefler ve milletin kazanımları…
Manevi kızı merhum Ülkü Adatepe’yle  sohbetimiz olmuştu. Atatürk’ün dönemindeki Türkiye ve Atatürk’ten sonraki Türkiye olmak üzere, farklı 2 Türkiye olduğunu söylüyordu.
İleri görüşlü lider…
Bursalı bıçakçı ustasına mektubunda, yeni yüzyılın çelik yüzyılı olacağını belirtiyordu. Nitekim, Avrupa Birliği’nin kuruluşu, çelik ve kömür birliğine dayanıyordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.